Geplaatst op Geef een reactie

Zo stel je een avondritueel voor jezelf in om het moederschap nog bewuster mee te maken

vrouw lavendelveld

Als moeder sta je de hele dag ‘aan’. Dit is hartstikke logisch, maar soms ook heel vermoeiend. Het is lastig om je ‘eigen ding’ te doen, wanneer je kinderen om je heen hebt. Zelfs de was kan soms een uitdaging worden. Beter om dat te accepteren en met je volle aandacht bij je kroost te zijn. ‘s Avonds, wanneer iedereen op bed ligt, is het jouw moment. Een avondritueel kan heel waardevol zijn en zorgt ervoor dat je overdag meer in balans bent en ook meer bewust in het nu kunt leven.

Laatst sprak ik een vriendin die voor het eerst met haar nieuwe gezin op vakantie ging. Haar dochtertje was vijf maanden oud. Eenmaal terug belde ze me op: “Flo, het was top hoor, maar echt vakantie had ik niet.” Nee, herkenbaar. Je kan niet even lekker een boek lezen of zelf bepalen wanneer je de deur uit gaat. Dan moet er gegeten worden, dan weer geslapen. Je houdt rust, reinheid en regelmaat erin, ook op vakantie. Maar ook daar geldt: houd dat avondritueel erin, want zo kun je dingen overdag makkelijker aan en sneller loslaten. Oké, dat ritueel. Hoe ziet dat er precies uit?

1. Sacred place

Richt voor jezelf een sacred place in, binnenshuis. Een wat? Een plek waar rust heerst en waar jij je op je gemak voelt. Denk aan een klein altaar met kristallen en schelpen, met kaarsen en wierook. Zet een rustig muziekje op en sluit je ogen. Ga voor het altaar zitten en laat je gedachten gaan. Voel of er spanning in je lichaam is, of dat er een plek is die juist prettig voelt. Oordeel je gedachten niet, maar laat ze voorbij gaan.

Ook kan het zo zijn dat je een intentie wilt zetten. Misschien heb je iets wat je graag wilt, of waar je een antwoord op wilt. Laat je leiden door je visualisatie. Je gedachten zullen vanzelf het antwoord geven.

2. Hup, de badkamer in

Ik vind het zelf altijd heel lekker om ‘s avonds even te douchen. Om letterlijk deze dag van me af te spoelen. Maar als je al gedoucht hebt in de ochtend, is het watertechnisch niet heel handig. Wat je dan kan doen is droogborstelen. The Bodyshop heeft een mooie ronde, maar er zijn genoeg andere zaken waar je de borstel kunt kopen. Ga met draaiende bewegingen over je lichaam en eindig altijd in de richting van je hart. Zo worden afvalstoffen goed afgevoerd. Smeer je vervolgens in met een mooie body-oil. Vroeger was ik fan van Nuxe (die geur blijft onweerstaanbaar!), tegenwoordig zoek ik het wat meer in de natuurlijke hoek. Die van Herbivore is heel fijn!

Mocht je in bad gaan, sprenkel dan wat druppels natuurlijke lavendelolie in bad en strooi er wat rozenblaadjes bij. Dim het licht en geniet even tien minuten van de rust.

3. Je slaapkamer

Ga je richting je bed, zorg dan dat ook daar het licht gedimd is. Spray je kussen in met de Rock Your World Auraspray en houd een rozenkwarts vast. Spreek je dankbaarheid uit voor deze dag en ga heerlijk proberen te slapen.

Eh, slapen? Ja, ik zit nu ook in een fase dat ik slecht slaap (lees: baby iedere nacht 2 keer wakker), maar door dit avondritueel vind ik rust en energie voor de volgende dag!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *