Wist je veel kleintjes last hebben van angst voor naar de wc gaan? Zeker. Dit heeft enerzijds te maken dat ze letterlijk iets los moeten laten (hun drol), anderzijds kunnen ze bang zijn dat ze in de wc-pot vallen. Dit kan ervoor zorgen dat kinderen heel lang hun boodschap inhouden. The Good Roll heeft een oplossing.

Ken je The Good Roll eigenlijk al? Een duurzaam wc-papier merk. Ze hebben altijd toffe designs aan de buitenkant en dit keer een van Pim & Pom, met illustraties van Fiep Westendorp. De illustraties leiden de aandacht af van de grote boodschap en zetten het toiletbezoek om in iets positiefs en leuks. Elk avontuur bedenk je samen met je kind, of je scant de QR-code en leest het spannende Pim & Pom-verhaal, geschreven door Mies Bouhuys, vanaf je mobiel of tablet. De wikkels zijn ook als kleurplaat te gebruiken, een leuke beloning na een toiletbezoek. Dubbel zoveel plezier!

Vier Limited Edition

The Good Roll en Fiep Amsterdam lanceren maar liefst vier limited edition Pim & Pom-toiletrollen. Deze toiletrollen maken voor veel kids een avontuurlijk feestje van naar het toilet gaan. De populaire katjes Pim & Pom zijn altijd op zoek naar avontuur en spanning, dit keer gaan ze de uitdaging aan met kinderen op het toilet. Nieuwe kattenvriendjes vinden, muizen vangen en natuurlijk ... het toilet onveilig maken. Samen op ontdekkingstocht met Pim & Pom,
dat is pas echt een toiletavontuur. De Pim & Pom-editie is vanaf 13 november verkrijgbaar.

2021.09.06_Gardeners_Jumbo_X_TGR19603

Toilettips van kinderpsycholoog Suzanne Smedts

1. Beloon het gedrag van je kind als het in de richting van het toilet gaat. Dus als je kind alleen maar even gaat kijken, of er wel op gaat zitten maar nog geen plasje doet.
2. Geef het kind het gevoel dat hij of zij zelf de controle heeft en bepaalt wanneer het wil oefenen, maar zorg wel dat je als ouder het oefenen stimuleert.
3. Laat je kind het toiletbezoek ook in een andere omgeving oefenen, zoals bij opa en oma.