Geplaatst op Geef een reactie

Yoga voor de bekkenbodemspieren: met het yoni-ei krijg je weer wat meer kracht down under

bekkenbodemspieren yoni-ei

Een bevalling doet veel met je lichaam. Je baarmoeder rekt uit, je huid rekt uit, je kunt een andere houding aannemen en je bekkenbodemspieren worden slapper. Allemaal niet zo erg, maar het is wel van belang dat je deze laatste groep gaat trainen. Ben je bevallen, dan krijg je van je kraamhulp al vaak wat tips en tricks om ze sterker te maken. Good news: er zijn ook yoga-oefeningen voor de bekkenbodemspieren! Noem het yoni-yoga of vaginayoga. En daarbij kun je gebruik maken van het yoni-ei. Eh whut?

Train je je bekkenbodemspieren niet, dan kun je daar last van krijgen. Vooral naarmate het aantal kinderen dat je krijgt stijgt. Zo kun je last krijgen van lichte incontinentie, een moeilijke stoelgang, moeheid, pijn bij het vrijen en pijn in de onderbuik. Daarbij voel je je niet gesterkt als vrouw en kun je je zelfs onzeker voelen. Allemaal niet fijn dus. Tijd voor wat actie daar beneden. Door het boek Whole Beauty van Shiva Rose kwam ik terecht bij het yoni-ei. Een stenen ei, meestal gemaakt van nefriet (beter bekend als ‘jade’) die je in moet brengen en waarmee je de spieren kunt aansterken.

Girl Power

Het is misschien even wennen – denk aan eerste keer tampon inbrengen – maar het schijnt je daarna heel veel kracht te geven. Het is beter voor de doorbloeding en de vrouwelijke energie komt perfect tot haar recht. Goed, hoe ga je te werk? Koop eerst een yoni-ei. Je kunt ze bij verschillende online shops kopen, maar misschien heb je wel een winkel in de buurt waar ze deze eieren verkopen. Dit zijn vaak de wat meer spirituele winkels. Je kunt kiezen uit verschillende steensoorten, dus kijk waar jouw voorkeur naar uitgaat.

Bij ieder ei komt een gebruiksaanwijzing, dus lees deze goed door. Ergens voelt het gek om iets ‘in te brengen’, want misschien ben je bang dat je ‘m verliest. Maak er daarom een ritueel van en zoek een rustige plek op. ‘s Avonds voordat je gaat slapen is ook een goeie. Je gaat top je rug liggen en brengt ‘m in. Zet je voeten op de grond en beweeg je bekken omhoog en omlaag. Hierdoor zal het ei mee bewegen. Dit versterkt de spieren. Ook kan eer een touwtje door het ei, waardoor je ‘m zelf naar binnen en naar buiten kunt “persen”. It’s worth the shot! Ook kwam ik deze website tegen, waar veel interessante info te vinden is. Het is namelijk zeker een goede en heilzame oefening, ook als je het allemaal een beetje te zweverig vindt. Just try!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *