Geplaatst op

Week 36

Dit gebeurt er bij jou

Wat je daar voelt? Dat is een stuitje tegen je middenrif of ribbenkast. Je zult merken dat je benauwder bent en daar ook helemaal klaar mee kunt zijn. Je baby daalt binnenkort in, dus dan heb je weer wat meer lucht. Wat er dan wel weer gebeurt: het achterhoofdje druk tegen je blaas. Gevolg? Plassen, plassen, plassen. Ach, alles voor een goed doel.

Hoe het komt dat je misselijk en duizelig kunt worden als je op je rug ligt? Je baarmoeder druk op een groot bloedvat, wat de bloedstroom naar je hart vertraagt. Is niet gevaarlijk hoor, maar het voelt gewoon niet prettig. Ga op je linkerzij liggen, dan gaat het gevoel vanzelf weer weg. Ook tijdens een echo.

Dit gebeurt er bij je little one
Er wordt gekeken hoe je baby ligt. In de meeste gevallen is dat in de achterhoofdsligging, maar een stuitligging is ook mogelijk. Is dat het geval, dan word je door je verloskundige doorverwezen naar het ziekenhuis. Daar gaan ze kijken of ze je baby van buitenaf kunnen draaien.

Vaak rond deze tijd is je baby wel ingedaald. Dit kan vreemd aanvoelen. Net alsof je een voetbal tussen je benen draagt. OMG, the moment is almost there!

Tips à la The Mompany

• Beval je in het ziekenhuis? Dan is het misschien handig voor je partner om ‘de rit’ een keer te oefenen. Stel je voor dat het vast staat of dat er wegwerkzaamheden zijn. Daar heb je straks echt geen trek in.
• Babykleren wassen? Gebruik neutrale wasmiddelen zonder geur. Blijf ook weg van de wasverzachters. Ruikt heerlijk, maar het is niet per se goed voor een babyhuid. Tip van ons: Seepje. Te vinden in onze Giftboxes.
• Heb jij al fijne outfits uitgezocht voor net na je bevalling? De eerste paar weken zul je last hebben van wondvocht – niet sexy, wel nodig om je lichaam te helen. Hierdoor moet je in het begin grote maandverbanden dragen. Geen prettig gevoel om dan in hele strakke broeken te lopen. Ligt er natuurlijk ook aan wat voor weer het wordt. Kijk ook eens voor ‘grote’ lekker zittende onderbroeken. Ook niet moeders mooiste, maar man, hier ga jij plezier van hebben.
• Tip van Karlijn van Femme-Amsterdam: Heb je al aan acupunctuur ter voorbereiding op de bevalling gedacht? Dit helpt het lichaam klaar en rijp te maken voor de grote dag. Mogelijk vanaf week 36 tot aan de bevalling. Bij ons in de praktijk erg populair op dit moment. Het is overigens niet wetenschappelijk bewezen, maar we merken dat vrouwen minder vaak echt overtijd raken hierdoor.