Geplaatst op

Week 34

Dit gebeurt er bij jou
Heb je een grote buik? Dat zegt niks over de grootte van je kind. Een kleine buik zegt overigens ook niet dat je een klein kind krijgt. Ben je klein en smal, dan komt je buik meer naar voren te staan. Langere mensen hebben vaak een plattere buik. Maar ook dit is bij iedereen anders. Laat je je in ieder geval niet onzeker maken door mensen om je heen! Je verloskundige kan je goed vertellen of je baby mooi op schema groeit.

Dit gebeurt er bij je baby
Je baby laat zijn donsharen langzaam los en krijgt deze binnen via het vruchtwater. De darmen worden hierdoor geprikkeld, waardoor de ontlasting op gang komt. Ach, wat is het lichaam toch slim.

Serious Shit!
De eerste poep wordt ook wel meconium genoemd: een plakkerige, zwart-groene substantie. Dat is de meest schone poep ooit! Het is zo plakkerig omdat er suiker in het vruchtwater zit.

Eerste prik
Dit is meestal niet een van de leukste momenten. Zowel voor jou als je baby niet. In de eerste week na de geboorte krijgt je baby een hielprik, terwijl jij nog onder de hormonen zit. Dit kan even heftig zijn, dus no worries als je meehuilt met je kind. Door de hielprik kunnen zeldzame ziektes worden opgespoord.