Geplaatst op

Week 33

Dit gebeurt er bij jou
Gaat ‘t? Had je de deur nou wel of niet op slot gedaan? En serieus, ben je je tas vergeten? Haha, je bent er niet helemaal meer bij. Aan het einde van de zwangerschap keer je in jezelf, om je voor te bereiden op de bevalling. Dus neem het jezelf niet kwalijk!

En tja, we zeiden het al: maar luister naar jezelf. Laat de boel de boel. Voel je je de ene dag niet echt op je gemak, dan is dat maar even zo. Heb je al een kind die je in de ochtend naar school moet brengen en merk je dat je aan het haasten (stressen) bent? Dan maar vijf minuten te laat. Geef aan wat je wel en niet kunt doen – be honest! – en zeg ‘nee’ als het nee is.

Dit gebeurt er bij je mini-me
De meeste baby’s liggen nu in achterhoofdsligging; de houding waarin je baby geboren gaat worden. Maar het kan zo zijn dat jouw kindje een andere houding heeft aangenomen. Je verloskundige zal je hier meer over vertellen.

Je kroost heeft vingernagels, maar die van de tenen zijn nog niet volledig ontwikkeld. De longen zijn ook aardig op weg qua ontwikkeling. Dat zul je wel merken als je straks een hoop gegil hoort.

Chill down baby
Het kan zijn dat je je baby minder voelt bewegen dan eerst. Logisch, want de ruimte wordt nou eenmaal kleiner. Houd de bewegingen wel in de gaten. Als je twijfelt, neem dan contact op je met verloskundige (of arts).

Tips à la The Mompany

• Het zou zomaar kunnen zijn dat je iets anders wilt dan beschuit met muisjes straks, voor je visite. Denk eens aan macarons, of laat een geweldige taart maken. Kijk bijvoorbeeld eens bij Life of Pie. We love them!
• Heb je je kraampakket al in huis? Nu is de tijd. Over twee weken kun je je bed op klossen laten zetten.
• Heeft het kraamzorgbureau al contact met je opgenomen? Vanaf ongeveer week 34 komt er iemand langs om te vertellen wat ze allemaal gaan doen.