Geplaatst op

Week 30

Ontwikkelingen bij jou
Er komt straks minder tijd voor jou en je partner. Er kunnen irritaties ontstaan en je weet niet hoe jij en je partner met sommige opvoedkundige kwesties zullen omgaan. Praat hierover. Stel één lijn en wees niet boos als de luier een keer andersom zit. Je partner doet ook gewoon z’n best.

Ontwikkelingen bij je kroost
Naar voren bukken is echt geen pretje meer. Je baby kan aardig in de weg zitten, maar daar moet je je niet te druk over maken. Het kan zijn dat je baby al met het hoofd naar beneden ligt of in stuitligging verkeert. Maak je daar geen zorgen over, hij heeft nog zeker vier weken om zich om te draaien.

Je baby maakt een enorme groeispurt qua hoeveelheid hersenweefsel. Hij of zij wordt snel slimmer, terwijl jij nu het idee kan hebben dat je iedere week vergeetachtiger wordt. Damn, waar lagen die sleutels nou ook alweer?

Checklist
Zoals we al zeiden: keep it simple, maar er zijn dingen die je goed moet voorbereiden voor de bevalling. De checklist hieronder moet uiterlijk in week 37 afgevinkt zijn.

1. Zorg dat je contactgegevens van je verloskundige bij de hand hebt, dus zet het nummer en noodnummer in je telefoon.
2. Zorg dat je een bed op klossen hebt. Het bed moet minimaal 80 cm hoog zijn. Vanaf week 36 kun je de klossen ophalen bij een thuiszorgwinkel.
3. Zorg dat er een kraampakket klaar ligt. Dit wordt meestal door je verzekeringsmaatschappij verstrekt. Maar je kunt het ook altijd bij de apotheek halen.
4. Zorg dat er een ziekenhuistas klaarstaat met de dingen erin die jij graag wilt meenemen. Vergeet je je paspoort, verloskundigepapieren, pyjama, sloffen of slippers, tandenborstel, iets lekkers, ziekenhuisstickers, verzekeringspas en kleine, lieve babykleren niet?
5. Zorg dat je de papieren van de kraamzorg bij de hand hebt.

Tips à la The Mompany

• Heb je al nagedacht over een mooie draagzak/draagdoek. Er zijn tegenwoordig heel wat exemplaren. Een draagdoek doe je op een speciale manier om. Artipoppe heeft prachtige draagdoeken! Kijk ook eens bij ‘Selected by Us’, waar we de mooisten voor je hebben klaargezet.
• Heb je al bedacht hoe lang je je baby op jullie kamer wilt laten slapen? Natuurlijk moeten jullie doen wat fijn voelt. En dat zie je op dat moment wel. Maar het is altijd goed om het even door je gedachten te laten gaan.
• Hoe zit het eigenlijk met badproducten voor je baby? Immers, een kindje hoeft niet iedere dag in bad en je wilt ook geen giftstoffen op dat tere huidje brengen. The Mompany werkt samen met Naïf Care. Zij hebben een mooi assortiment aan ‘no chemicals, no bullshit’ producten. Schaf de box aan!