Geplaatst op

Week 29

Dit gebeurt er bij jou
Je buik wordt steeds groter en het is je goed recht om veel te zitten. Vooral als je te maken hebt met openbaar vervoer, is het niet gek om te vragen of iemand plaats wil maken.

Dit gebeurt er bij je mini-me
Merk je al een vast ritme in de bewegingen? Op sommige momenten is ‘ie actiever dan op andere. Je baby krijgt nu al een vast slaapritme. Dit komt door de steeds meer ontwikkelde hersenen. De hersenen zijn nu ook in staat om een aantal zaken zelf aan te sturen zoals de lichaamstemperatuur en ademhaling.

Luister je nu veel naar muziek? Dan is de kans groot dat je baby rustig wordt, na de bevalling, als ‘ie dezelfde muziek hoort.

Verzekeren
Vanaf de geboorte ben je verplicht om je baby mee te verzekeren. Dit kan bij jou of bij je partner zijn. Alle kinderen zijn tot 18 jaar gratis verzekerd. Voor het bijschrijven, heb je een BSN nodig. Dit ontvang je na aangifte van je baby bij de gemeente. Je hebt officieel 60 dagen de tijd om je baby aan te melden bij je verzekering.

Tips à la The Mompany

• Maak je niet te druk om spullen die je nog moet aanschaffen. Er zijn talloze zwangerschapslijsten te verkrijgen op internet, but keep it simple! Je wilt het beste voor je kind, maar het hoeft natuurlijk niet allemaal spiksplinternieuw te zijn. Kijk ook eens op The Mompany Marketplace of daar iets tussen zit wat je nog nodig hebt. Of kijk bij onze Giftboxes.
• Maak je je druk om de bevalling? Probeer eens te mediteren. Kijk bij onze podcasts van expert Saskia en pas een aantal oefeningen toe in het dagelijks leven.
• Tip van ons: maak een bevalling niet groter dan het is. Het is iets heel moois. Jouw kind wil op de wereld komen en door middel van jouw lichaam gaat dit lukken. Wees je lichaam dankbaar. En mocht je het op een of andere manier toch echt niet zien zitten – wat ook vrij normaal is – vraag dan om emotionele steun. Praat met iemand die je gerust kan stellen. En vraag ook om nazorg. Een bevalling is namelijk iets wat je moet verwerken en dat heeft tijd nodig, en dus misschien wel steun.