Geplaatst op

Week 28

Dit gebeurt er bij jou
Vanaf nu is het van belang dat je je kind iedere dag voelt schoppen. Wanneer je heel druk bent voel je het vaak niet, neem dus even de tijd om het wel op te merken. Heb je je baby de hele dag nog niet gevoeld en maak je je zorgen, neem dan contact op met je verloskundige. Je voelt zelf vaak wel aan wanneer iets goed zit of niet. Een tip van de verloskundige van FEMME Amsterdam aan The Mompany: ‘Iedere baby beweegt anders. De één is een krachtige schopper, terwijl de ander zachte, regelmatige bewegingen heeft. Dit is het bewegingspatroon voor jóúw baby. Mocht dit patroon opeens heel erg afwijken, en je voelt dat er iets raars is, neem dan contact op.’

Dit gebeurt bij je baby
Vanaf deze week blijft de verhouding tussen het hoofd en de rest van het lichaam hetzelfde tot aan de geboorte. Nog een paar weken geleden woog je baby bijna niks en nu is het al ongeveer 1kg. Ook ontstaat er verschil in gewicht tussen jongens en meisjes. Een zoon weegt in de eerste zwangerschap nu ongeveer 1030-1190 gram, een dochter 960-1110 gram.

Tips à la The Mompany

• Heb jij alle adressen al verzameld van de mensen die jullie een kaart willen sturen? Maak een Excel-bestand aan en print adressenstickers uit straks. Dit scheelt heel veel schrijfwerk. Tenzij je schrijven heel ontspannend vindt, dan moet je dat natuurlijk doen.
• Heb je huisdieren? Laat ze alvast wennen aan de komst van de nieuwe baby. Wil je nu al niet dat je huisdier op jullie kamer of de babykamer komt? Begin dan nu alvast met afleren.
• Waxen! We willen dat het er down under ook nog een beetje netjes uitziet. Alleen om de boel nou te scheren is niet meer zo gemakkelijk. Misschien is waxen een optie voor je? Geef wel duidelijk van tevoren aan dat je zwanger bent, dan kunnen ze daar rekening mee houden en je meer informatie geven.