Geplaatst op

Week 23

Dit gebeurt er bij jou
Bizar toch, die smaakverandering? Dit heeft wederom alles te maken met hormonen. Sommige vrouwen waren voor de zwangerschap helemaal geen zoetekauw en hebben nu opeens zin in taarten. Luister naar je lichaam, maar doe alles met mate. Na je zwangerschap komt je oude smaak vaak weer terug. Af en toe zondigen is niet erg, zolang je alle belangrijke voedingsstoffen maar binnenkrijgt.

Dit gebeurt er bij je baby
Krijg je een jongen? Dan is het scrotum al flink ontwikkeld. Bij een meisje zitten er al heel wat eitjes in de eierstokken. Bij de bevalling zijn dit er zo’n 2 miljoen! Toch bijzonder. Je baby ‘ademt’ nu ook vruchtwater in en uit. Gek idee eigenlijk, aangezien dat bij volwassenen echt geen optie is. Toch is het nodig bij je baby om de longen te trainen.

Bloody annoying

Over bloedend tandvlees hebben we het al gehad. Maar het kan ook zo zijn dat je last hebt van bloedneuzen. Daar gebeurt eigenlijk hetzelfde. De bloedvaatjes in je neus zijn heel gevoelig op dit moment. Het kan niet veel kwaad. Mocht je je zorgen maken over de hoeveelheid bloed of stopt je bloedneus niet meer, neem dan contact op met je verloskundige.

Tips à la The Mompany

• Je kunt ouderschapsverlof opnemen na je zwangerschapsverlof. Weet wel dat dit alleen mogelijk is wanneer je minimaal één jaar bij dezelfde werkgever werkt.
• Wil je dat je kind jouw achternaam of de achternaam van je partner krijgt? Als je niet getrouwd bent, is het handig om voordat je de erkenning gaat regelen bij de gemeente, hier uit te zijn.
• Heb jij al gekeken naar de veiligheid in huis? Dat alle stopcontacten kinderslot hebben bijvoorbeeld. Of denk eens aan traphekjes. Werk snoeren weg en gebruik kindvriendelijke verf (op waterbasis), mocht je iets willen verven. Is overigens ook beter voor jou.