Geplaatst op

Week 19

Dit gebeurt er bij jou

Heb je last van een drukkend gevoel rondom je schaambeen? Dit kan komen doordat het schaambot verweekt of je hebt te maken met bandenpijn. Blijf daarom goed in beweging, maar overbelast niks. Doe bijvoorbeeld eens aan yoga, ga zwemmen of fietsen. Het is belangrijk om de boel soepel te houden, zonder dat je te veel doet. Heb je het idee dat je veel aankunt? Overleg dan eens met je trainer/coach over wat er wel en niet mogelijk is. Bedenk maar zo: sporten is heel goed in je zwangerschap, maar als iets niet goed voelt in je lijf, niet doen!

Dit gebeurt er bij je mini-me
Je baby ontwikkelt nu wenkbrauwen en de donsharen beginnen nu langzaam uit te vallen. Misschien ben jij op dit moment niet zo soepel, maar je baby wel! Hij beweegt alle kanten op en steekt gemakkelijk een teen in z’n mond. It’s a yoga baby!

Tips à la The Mompany

• Heb je al gedacht aan een weekend weg of een lekkere vakantie naar de zon? Nu kan het nog (vliegen mag bij de meeste maatschappijen tot de 36e week, denk daarom) en heb je waarschijnlijk genoeg energie. Het hoeft niet ver te zijn, maar af en toe even uit de dagelijkse sleur stappen, kan zeer ontspannend werken!
• Draag jij platte schoenen of hakken? Er zijn zat vrouwen die het prima volhouden op hakken, alleen bedenk wel dat je bekken verweekt. Hierdoor is de kans op blessures groter.
• Niet alleen is het goed om je lichaam in conditie te houden, ook je geest is een belangrijk onderwerp tijdens je zwangerschap. Vooral omdat hormonen gekke dingen met je doen. Neem de dag zoals ‘ie komt en wees je bewust van het hier en nu. Zweverig? Nee hoor! Je wordt er juist ongelooflijk relaxt van. Beluister ook eens onze mindfulness podcasts van mindfulness expert Saskia!