Geplaatst op

Week 15

Eh… Wat die druppels uit je tepels zijn? Het kan zijn dat je borsten zich alvast aan het voorbereiden zijn. Niks om je zorgen over te maken, alleen charmant is het niet nee. Mocht je er niks van merken nog, dan is dat ook normaal. Pas later, na de bevalling komt de melkproductie pas echt op gang. Waarschijnlijk zijn je borsten wel iets minder gevoelig dan voorheen, maar wel groter! Je kunt kiezen voor een zwangerschapsbeha als je grote borsten hebt of een beha zonder beugels als je kleinere varianten hebt. Draag waar jij je prettig bij voelt. In het de Lifesaver ‘beauty en lifestyle’ van de The Mompany geeft onze stylist tips!

Weet je trouwens waarom je tepels donkerder van kleur zijn? Dit heeft moeder natuur bedacht, zodat je pasgeboren kind de tepels kan vinden. Een baby kan het verschil tussen licht en donker namelijk bij de geboorte al goed zien.

Dit gebeurt er bij je kroost
De botten worden sterker en dat betekent dat het geen slecht idee is om iets meer calcium te slikken. Overleg met je verloskundige wat een goede optie en hoeveelheid hiervoor is. Wat jij namelijk binnen krijgt, komt ook terecht bij je kind. Je baby kan jouw hartslag en darmgeluiden horen. Twee totaal verschillende dingen die toch een veilig gevoel geven.

Tips à la The Mompany

• We zeiden het al eerder: Meld je aan voor kraamzorg. Misschien heb je zelfs al ervaring met een goede hulp die je straks weer graag wilt. Juist daarom is het goed om er snel bij te zijn.

• Fit blijven is niet alleen gezond, het geeft ook je een goed gevoel. Misschien past een zwangerschapscursus bij je, een bootcamp of vind je het prettig om gewoon regelmatig te zwemmen. Heb je ook al aan yoga gedacht? Veel vrouwen vinden het later ingewikkeld door die buik, of ze zijn bang rare bewegingen te maken. Onze prenataal yogadocente Rachel van Koesveld geeft je de beste tips!

• Het kan zijn dat je duizelig bent, dit komt door een lage bloeddruk. Zorg ervoor dat je regelmatig én kleine beetjes eet.