Geplaatst op

Week 14

Het tweede trimester is aangebroken en dat betekent dat er een energieke periode voor de deur staat. Dit komt onder meer doordat je hart iets groter is door de toegenomen hoeveelheid bloed. En dat voel je!

En dit gebeurt er bij je baby
Je kind beweegt enorm! Misschien voel je het niet, maar het is wel zo. Hij trapt driftig heen en weer, balt z’n vuisten en maakt gekke gezichten. Best lachwekkend als je er zo over nadenkt. Wist je dat ook de stembanden al klaar zijn? Niet dat ‘ie daar iets mee kan, maar het is een leuk gegeven.

Over dat piepkleine lichaam zit allemaal donshaar. Dit blijft zitten tot de zevenendertigste week. De haren zijn er om het huidsmeer op zijn plek te houden. Huidsmeer is nodig om de huid van je kindje te beschermen tegen het inwekende effect van het vruchtwater en tegen infecties. Komt je kindje iets eerder ter wereld dan 40 weken, dan kunnen er nog fijne haartjes op de schouders, de rug en het gezichtje zitten. Die vallen er vanzelf vanaf.

Tips à la The Mompany

• Een zwangerschap kan extreem verwarrend zijn. Al die hormonen… Dus barst je een keer in huilen of woede uit, dan lach je er gewoon later om. Het is nou eenmaal ingewikkeld, maar zie het vooral niet te zwaar in.

• Smeer je buik in met een lekkere olie! Je huid komt straks onder grote druk te staan door een groeiende baby. Houd je huid daarom soepel. Striae kun je overigens niet voorkomen, dat is vaak genetisch bepaald of je huid kan de groei niet bijhouden. Een trekkerig gevoel kun je wel voorkomen door te smeren. Kijk eens bij onze Giftboxes voor fijne beautyproducten zonder schadelijke stoffen.

• Boek een weekend weg met je partner. Dit is misschien wel de beste tip ooit. Aan het einde heb je er meestal niet zoveel zin meer in en nu kun je nog goed lopen, zonder dat je buik in de weg zit.