Oe, zou het kunnen dat je zwanger bent? De test zegt nog van niet (of het is te vroeg om te testen). Maar je kunt wellicht wel al iets merken aan je lichaam. The Mompany zet de vroege zwangerschapssymptomen voor je op een rij!

1. Vaak plassen

Je baarmoeder groeit, maar ook hormonen zorgen ervoor dat je vaker moet plassen. Waar je vroeger misschien overdag 3 keer naar het toilet ging, zit je nu al snel aan de 5 à 6.

2. Je bent buiten adem

Zonder dat je je echt inspant. Je kunt het merken aan dat je wandelt en je je opeens buiten adem voelt. Let er maar eens op.

3. Je oogwit is heel wit

En de blik in je ogen is anders. Kijk maar eens in de spiegel. Meestal zitten er wel iets van rode adertjes in, maar als je zwanger bent hebben veel vrouwen spierwit oogwit.

4. Pijnlijke borsten

Dat als je bijvoorbeeld met je arm langs je borst gaat, het écht enorm gevoelig is.

5. Cravings

Opeens trek hebben in droge crackers met kaas of juist hele vette dingen. Zoet fruit is ook een veelvoorkomende. Terwijl je gister nog prima ging op je boterham met pindakaas. Het verandert snel, want je hormonen stijgen ook snel in het begin!

6. Je plas ruikt anders

Zoeter, gewoon anders. Niet dat je iedere dag boven de pot hangt om deze heerlijke geur op te snuiven natuurlijk, maar je merkt een nuanceverschil.

LEES OOK: Masturberen tijdens je zwangerschap; hoe en wat?