Alcoholvrije alternatieven voor tijdens je zwangerschap; we zoeken daar maar al te graag naar. Zo maakten we hier een lijst met de beste alcoholvrije wijn en bubbels, maar we vroegen onze lezers om tips voor bijvoorbeeld ginsoorten en bier.

Daar kwam aardig wat respons op. Al werden de meeste soorten meerdere keren genoemd, het mag de pret niet drukken. Want, alleen maar water (met of zonder smaakje) drinken, kan saai worden. Hier komen ze: gin, bier en meer.

Leffe Bruin 0.0
leffe bruin
Een lichtzoete smaak, een lichte bittere toon en karamel; it's all in it! En het schijnt de borstvoeding te bevorderen. Fijn ook dus na de zwangerschap. Te kopen bij de grotere supermarkten.

Leffe Blond 0.0
leffe blond
Waar Leffe Bruin misschien meer voor de koude dagen is, is een witbiertje lekker als de zonnestralen zich laten zien (hallo terras, wij komen eraan!). Te koop bij de supermarkt.

FUL®: Sparkling Spirulina Drink
Lemon_Ginger_384x608
Het is misschien wennen: een blauw drankje, maar er zit goeds in! Zoals spirulina. Daarnaast boost het je immuunsysteem en het is climate positive. Dat zit zo: Spirulina recyclet CO2, die door andere processen wordt uitgestoten, in de zuurstof en andere rijke voedingsstoffen uit FUL®. Hieronder vind je een heerlijk recept, maar op de site vind je er meer!

Alcoholvrije Mojito met Ful:
50 ml Lyre's White Cane spirit (alcoholvrije likeur)
60 ml kokoswater
60 ml FUL® Lime & Mint
Crushed Ice
Muntblaadjes als garnering

Gimber
gimber
Wij zijn een sucker voor mooie flessen. Nou, daar heb je dus Gimber. Een gemberconcentraat met enorm veel pit én biologisch. Zelfs Belgische piloten drinken het om scherp, maar nuchter te blijven. Op de site vind je aardig wat recepten waar we heel blij van worden.

Alcoholvrije After Dinner Relaxer met Gimber:
30 ml GIMBER
100 ml jasmijnthee (koud)
20 ml veenbessensap
10 ml rietsuikersiroop
venkelzaadjes
verse venkel

Heineken 0.0
0.0
Eerlijk is eerlijk: wij drinken 'm hier op de redactie nog steeds, gewoon omdat het écht goed alcoholvrij bier is. We proeven het verschil nauwelijks. Zeker als het weer wat warmer wordt, is een ijskoude pint best smullen. Te koop bij de supermarkt.

Seedlip Gin
seedlip
Deze werd vaak genoemd en hoewel we 'm nooit hebben gedronken, zijn we enthousiast. De flessen met alcoholvrije spirits zien er enorm stijlvol uit én er zijn verschillende smaken. Het zijn heerlijke fruitsoorten, met kruidige tonen.

Alcoholvrije Espresso Martini
60 ml Seedlip Spice 94
60 ml koude (goede) koffie
15 ml suikerstroop (of ander soort siroop)
garneren met koffiebonen

Andere ginsoorten en bieren die genoemd werden:
- Gordons Zero Gin
- Ginish
- Desperado 0.0
- Nona

LEES OOK: 26 x adembenemende geboortefoto's