Geplaatst op Geef een reactie

#TheMompanyTipt: Dit boek over bewust opvoeden raden wij iedere ouder aan!

Er is zoveel te vinden over het moederschap. Over opvoeden, over de eerste paar dagen met je kind, zwangerschap, bevallingen, fases en sprongetjes. Maar waar The Mompany echt 100% achterstaat is Modern Motherhood, ofwel: alles als geheel zien en connecten. Ook wel bewust opvoeden genoemd. Luister naar jezelf, luister naar je kind. Forceer niks, laat een kind kind zijn en sta als ouder boven je kroost. Dat is het mooie van deze tijd! We krijgen steeds meer tools aangereikt om ook daadwerkelijk meer bewust te kunnen opvoeden. En: we stuitten op een heel goed boek: The Conscious Parent van Dr. Shefali Tsabary.

Dr. Tsabary laat in The Conscious Parent ouders zien dat het goed is om in contact te komen met je eigen emoties en dus met jezelf. Wanneer je deze niet onder ogen komt, zul je patronen en slechte gewoontes automatisch overgeven op je kind. En dat is niet de bedoeling, volgens Tsabary. Wanneer we bewust worden van onze eigen emoties en gevoelens en deze ook aangaan en laten zijn, voed je veel blijere kinderen op! En dat is precies waar we naar streven. It’s easier to build strong children than to repair broken men. Amen, zullen we maar zeggen. Het is het grootste goed wat je je kind kunt geven.

Doodeng

Neemt niet weg dat aangaan we je eigen emoties en reacties op bepaalde situaties doodeng is, maar het laatste wat je wilt is dat de geschiedenis zich herhaalt. Tuurlijk zullen er momenten zijn en blijven waarin je je kind in jezelf herkent, maar als je hier bewust van bent en de juiste tools weet toe te passen, worden situaties een stuk minder gecompliceerd. Hier vind je het mooie boek!

PS: Dit is geen spon, gewoon en tip van onze kant 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *