Een regenboogbaby is het baby'tje dat geboren is na een heftige en ingrijpende gebeurtenis met een ander kindje. Denk aan een miskraam of het (vroegtijdig) overlijden van een kindje. Waarom heet het dan regenboogbaby? Omdat een regenboog altijd ontstaat als de zon door de regen schijnt. De regenboogbaby is de zon, na een donkere periode.

LEES OOK: Darmkrampjes bij baby's, dit kun je doen

Dolblij

Plus denk ook maar eens aan hoe mooi en bijzonder het is als je na het verlies van een kindje weer in verwachting bent. Natuurlijk is het spannend of zelfs eng, maar ouders zijn vaak wel ontzettend blij en dankbaar.

Schuldgevoelens

Wow, en dan ben je dus weer opnieuw zwanger. Zoals we al zeiden, dit kan eng en spannend zijn, maar er komen vaak nog meer emoties bij kijken. Want; is het nieuwe gezonde kindje dan een vervanging? Het is logisch dat dit soort emoties er zijn en dat er schuldgevoel bij komt kijken, maar vaak overheerst de liefde.

Social Media #Regenboogbaby

Mochten moeders in verwachting zijn van een regenboogbaby, dan uiten ze dat vaak op social media met de hashtag #regenboogbaby of #rainbowbaby. En dat levert mooie kiekjes op.