Posted on Geef een reactie

Onderzoek wijst uit: Moeders van nu geloven niet meer in werk-privébalans

werk-privébalans

Hoeveel boeken, lezingen en artikelen zijn er wel niet gegeven en geschreven over de bekende werk-privébalans. Hoe fijn zou het zijn als we een modus kunnen vinden waarin die balans letterlijk in balans is. Heel fijn! Maar misschien moeten we ons erbij neerleggen dat we ‘m niet zo snel gaan vinden. Althans, in eerste instantie niet. Vooral als je voor de eerste keer moeder bent geworden. En: niet in deze tijd. Laten we het zo zeggen: de werk-privébalans gaat niet meer op.

Als vrouw/moeder draag je de mentale last van het gezin. Is nou eenmaal zo. Mannen hebben daar minder ‘last’ van. Vrouwen zijn gevoeliger, empathischer en voelen alles. Een groot misverstand is dat we niet mogen voelen en ons niet zo moeten aanstellen als het op werk aankomt. Waarom zouden vrouwen niet fulltime kunnen werken? Mannen doen het ook! En het lijkt bijna “in” te zijn om én een carrière te willen én een goede moeder te zijn. We komen er alleen nu steeds meer achter dat we prioriteiten moeten stellen en dat de twee best wel naast elkaar kunnen bestaan, maar dat je op een gegeven moment tegen een muur aanloopt. Daarnaast is het ook niet meer zo dat we naar werk gaan, thuiskomen, volle aandacht hebben voor de kinderen en lekker rond een uurtje of tien, elf naar bed gaan. Onze hersenen zijn overprikkeld en doordat we zo graag willen multi-tasken (immers, laat zien wat je in je mars hebt, anders word je niet gezien!) kunnen we onze volle aandacht helemaal niet richten op de kinderen, want ze t.z.t. zullen merken. We zijn mentaal minder aanwezig geworden. We zijn er wel, maar zijn er niet. Dus niks balans. Laten we het ook niet meer willen!

9-tot-5-mentaliteit

Het is een ietwat verouderde term. Laten we het anders benaderen: zie je werk als een belangrijke taak, evenals je kroost. En misschien wil je ook nog wel naar yoga, een weekend weg met vriendinnen en op date met je partner. Allemaal belangrijke elementen die in deze fase van je leven centraal staan. De vraag is alleen: hoe stop ik alles in mijn leven op dit moment? Heel simpel: schrijf je kernwaarden op. Wat is voor jou en je gezin belangrijk? De volgende stap is om dit aan te geven. Zowel op je werk als in je omgeving. Het flexibele werken is niet voor niks in het leven geroepen. Steeds meer kan digitaal (tenzij je een beroep hebt als bijvoorbeeld arts) en vaak kun je beter maar een paar uur achter elkaar heel hard werken dan de bekende 9-tot-5-mentaliteit. Leg dit voor aan je baas. Probleem kan zijn dat je baas het nog een beetje spannend vindt. Immers, we zijn zo gewend aan die hele dagen. Stel daarom een proefperiode voor, van bijvoorbeeld twee maanden. Zo kunnen jullie beiden kijken wat werkt en wat niet. Je zult zien dat je een stuk relaxter wordt, maar ook productiever! Wat betekent dat wanneer je met je kind bent, je ook echt met je kind bent en veel minder in je hoofd zit. Vooral omdat je er ook nog andere dingen naast kunt doen die je gelukkig maken.

Uren afkaderen

Voor de ondernemers onder ons geldt: je hoeft niet 80 uur per week te werken. Founding Mother van The Mompany, Florine Duif, heeft besloten dat ze 3 dagen gaat werken, terwijl The Mompany goed in de lift zit. Dit betekent dus dat ze tussen de 24 en 27 uur per week gaat werken. Hoe ze de tijd indeelt is aan haar. Een spannend experiment waarvan ze zelf denkt dat het bedrijf nog beter gaat lopen. She’ll keep you posted about it! Florine: “Ondernemen zit in m’n bloed en ik wist al heel vroeg dat ik jong kinderen wilde. Twee kinderen combineren met een onderneming is alleen best pittig en ik merkte dat ik steeds vaker mentaal afwezig was. Dit was het laatste wat ik wilde. Ook merkte ik dat ik van die 8 uur per dag, zeker 3 uur bezig was met social media. Onzin natuurlijk. Focus is het belangrijkst en als ik duidelijk mijn uren afkader, werk ik veel efficiënter. Hoe ik dat doe? Door te werken in de schooltijden van mijn oudste. Nogmaals, dit is niet voor iedereen weggelegd, dus kijk vooral wat er in jouw leven past. Ik houd je in ieder geval op de hoogte van deze uitdagende, maar interessante journey.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *