Geplaatst op Geef een reactie

OhBabyshower verklapt: Zo kun je het beste een babyshower organiseren

ohbabyshower

Een babyshower is een surprise feestje, dat wordt georganiseerd voor een moeder in spe om te vieren dat ze een baby krijgt. Het is de ultieme manier om de mommy to be in het zonnentje te zetten. De meeste babyshowers worden gegeven als een vrouw rond de dertig weken zwanger is. Traditioneel gezien is een babyshower enkel voor vrouwen, maar laat dat je niet beperken en nodig vooral iedereen uit waarvan de moeder to be blij wordt. Vaak duurt een babyshower een paar uurtjes.

YES! Een babyshower is gewoon een leuke en mooie gelegenheid om er een feestje van te maken dat er kindje op komst is. Wil jij een te gekke babyshower organiseren voor je vriendin, (schoon)zus, collega of nicht? Maar waar kun je nu het beste mee beginnen. Check dan eens Ohbabyshower: dé liefste mensen die je helpen om er een onvergetelijke dag van te maken. Ze hebben speciaal voor jou dé ultieme babyshower checklist ontwikkeld. Zit je klaar? Komt-ie.

1) Maak als eerste een Whatsapp groep aan

Via een appgroep kun je de familie en vriendinnen of juist al je collega’s gemakkelijk uitnodigen. Bepaal samen een datum en een tijdstip waarop jullie de “mommy to be” gaan verassen. Bepaal vervolgens de locatie. Gaan jullie de babyshower bij iemand thuis organiseren? Of juist in het huis van de mommy to be? Op kantoor een baby borrel? Een toffe andere plek kan zijn: in de tuin, een park, in een restaurant of chique in een hotel. Nadat de datum + het tijdstip + de locatie zijn bepaald kun je door naar stap 2;).

2) De complottheorie

Hoe krijgen we de mommy to be op de geheime locatie? Iemand van de groep moet de moeder in spe met een “mooi broodje aap verhaal” leiden naar de verassing of je kunt ervoor kiezen om de partner te betrekken in een complot. WIE VAN JULLIE DURFT HET AAN? Kies iemand met een pokerface.

3) Bepaal in de Whatsapp groep: het budget per persoon & wie neemt wat mee (eten/drinken)

Omdat smaken en budgetten verschillen is het belangrijk om op voorhand het plan te bespreken, elke aanwezige betaald een vooraf afgesproken bedrag. Hierbij enkele voorbeelden, hoe je dit kan aanpakken:

1) Bepaal in de groepsapp wat iedereen gaat maken
Als iedereen iets mee neemt is dat gemakkelijk en daarnaast ziet er prachtig uit. Kom maar door met de home made cooking skils 😉 Uiteenlopend van fruit stokjes tot aan een yoghurt bar, mimosa corner en uiteraard een taart. En de iets mindere keukenprinsessen van de groep verzorgen dan drankjes i.p.v een lekker gerecht.
Deze gerechten kun je zoal voorstellen aan de groep:
– Tomaat mozzarella spiesjes
– Kleine hamburgers
– Lange vingers met muisjes
– Cupcakes of brownies
– Wrapjes
– Bladerdeeg hapjes
– Healthy corner met snoep tomaten, wortel, komkommer en een hummus dip

2) Kiezen jullie voor een gezamenlijk cadeau of liever een individueel cadeau?
Je kunt ervoor kiezen dat iedereen een eigen cadeautje meeneemt. Of samen juist een groot cadeau zoals een kinderstoel. Indien jullie allemaal €10,- €15,- of €20,- inleggen kun je een relatief duurder/grotere cadeau voor de babyuitzet cadeau geven.

3) Daarnaast dien je de aankleding, leuke kleine opdrachten en een goodiebag gift te regelen
Het is gebruikelijk dat 1 iemand van de groep dit voorschiet en dan worden de kosten vervolgens gedeeld. Je kunt hierbij denken aan een bedrag van €10,-, €15,- of €20,- euro. Vervolgens kunnen jullie de locatie die jullie kiezen omtoveren tot een toffe babyshower.

Aankleding

Hierbij kun je denken aan versieringen als: een vlaggenlijn, ballonnen, confetti kanonnen en een mooi gedekte tafel in stijl. Je kunt kiezen voor grote heliumballonnen of kleine vazen met mooie veldbloemen. Kijk goed naar wat de mom to be mooi vindt. Ook kun je inspelen op het geslacht als je dat weet.

Opdrachten: Het is ook tijd om mooie herinneren samen te maken, dus hier horen grappige kleine opdrachten bij als:

– Voorspellingskaarten; het raden van de naam van de baby, het geslacht tot aan de geboortedatum
– Wenskaarten; heb je nog lieve, leuke, grappige adviezen voor de mommy to be
– Raden van de buikomvang; de persoon die de buikomvang goed raad ontvangt een klein presentje. Dit is een leuke inschattingsopdracht 😉
– Hoeveel M&M’s zitten er in de babyfles; de persoon die het juiste aantal raadt, mag de babyfles met M&M’s meenemen naar huis
– Personaliseren van babyrompers; Zorg voor een heleboel kleine rompertjes en laat iedereen een babyromper versieren met textiel stiften. Uniek en een gepersonaliseerd cadeau voor het kleine wondertje.
– Babyfoto’s; vraag aan iedereen om een babyfoto van zichzelf mee te nemen en raad wie wie is. Indien goed beantwoord, dan mag de moeder in spe het cadeau uitpakken. Dan geef je toch een leuke twist aan het uitpakken van de kraamuitzet;)

Goodiebag gift:

Elke babyshowergast krijgt een klein presentje mee naar huis. Ter herinnering maar voornamelijk als bedankje voor de aanwezigheid en gezelligheid.
– Dit kan bijvoorbeeld een zeepje zijn met een leuke tekst als: “From my shower, to yours”
– Of je kiest voor een mini flesje cava, die mag geopend worden zodra het kindje is geboren. Aan het flesje hangt een bijpassende tekst met “Pop it when she pops! Enjoy a toast when babypower arrives”
– Liever iets zoets of zouts? Vul een klein doosje met popcorn en plaats er een tekst op als “Ready to pop”, net zoals de buik van de moeder in spe.

En naast deze checklist: Heb vooral heel veel plezier! Heel veel succes met het organiseren van de babyshower!

Liefs,
The Mompany x Ohbabyshower

Nog even over Ohbabyshower

Wil jij een te gekke babyshower organiseren voor je vriendin, (schoon)zus, collega of nicht? Kies voor één van onze babyshower pakketten! Met 1 druk op de knop heb je alles in huis om de perfecte babyshower in stijl uit te voeren. www.ohbabyshower.nl

– Een alles-in-één-pakket. Van A tot Z is de babyshower geregeld!
– Gezicht achter Ohbabyshower? Check it out!

“Ik ben geïnspireerd geraakt door de mogelijkheden om een babyshower “zonder gedoe” te organiseren. Eind vorig jaar heb ik mijn baan opgezegd om deze droom waar te maken; een webshop met een alles-in-één-pakket.”

-Je hoeft niet langer 10 winkels te bezoeken, maar met 1 druk op de knop heb je alles in huis om een babyshower van A tot Z uit te voeren. Ohbabyshower maakt het verschil door alles persoonlijk en op maat te bezorgen door heel Nederland. Je kunt in de webshop aangeven met hoeveel personen je bent en wij zorgen ervoor dat het pakket uit te voeren is op basis van dit aantal. Wij zijn in staat om mooie designs te produceren m.b.t. de aankleding, leuke opdrachten en een goodiebag gift voor de perfecte babyshower!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *