Gepost op

Deze dingen heb je zeker nodig voor de eerste dagen thuis met je baby

baby eerste dagen thuis

Wie zwanger is of bijna een kind krijgt weet dat er duizenden uitzetlijsten hebt voor de kleine spruit. Van commodes tot kinderwagens: er gaat een hele nieuwe wereld open. En dan zijn er ook nog dingen die niet te koop zijn in de winkel, maar wel hartstikke nodig zijn de eerste dagen na de geboorte.

Dingen die de overgang naar het moederschap een stuk gemakkelijker maken. Of, nou ja, ze zijn in ieder geval nodig zodat je niet voor verrassingen komt te staan.

1. Een koelkast vol eten
Geen grap. Sla veel groenten en fruit in. Als het maar gezond en voedzaam is. Wellicht kun je van tevoren wat shakes maken of goed gevulde soepen die je invriest. Zo heb je altijd iets te snacken. Je lichaam is aan het herstellen en als je borstvoeding geeft heb je vaak nog meer trek. Luister naar je lichaam. Aansterken is belangrijk.

2. Hulp
Of het nu de kraamhulp is, je (schoon)ouders of vriendinnen, laat iedereen helpen als ze dat zelf aanbieden. Voel je vooral niet bezwaard. Echt, ieder handje is meegenomen.

3. Opslag op je telefoon
Want, je gaat foto’s maken. Read our lips: een heleboel foto’s. Elke zucht, gezichtstrek en beweging komt op de gevoelige plaat.

4. Een schoon en opgeruimd huis
Je wilt niet bevallen of thuiskomen in de chaos. Dat wil je gewoon niet. Zorg dat iemand het huis heeft opgeruimd en schoongemaakt voordat je bevalt, mocht je daar geen behoefte meer aan hebben.

5. Comfortabele kleding
Denk aan een oversized trui, joggingbroek, warme sokken, voedingsbeha en fijne onderbroeken.

6. Een bidon
Want net bevallen plus plassen staat gelijk aan ‘ik durf niet te plassen’. Om het vervelende gevoel iets te verzachten heb je een bidon met water op de wc staan. Tijdens het plassen giet je het water eroverheen.

7. Heel veel kussens op je bed
Ondersteuning tijdens het voeding is belangrijk! Een voedingskussen is ook geen overbodige luxe.

LEES OOK:
Women can do it all: Vrouw voedt eerste kind terwijl ze aan het bevallen is
Dit gebeurt er met je hersenen wanneer je baby huilt
Lieve kersverse moeder, je hoeft niks te bewijzen, doe het rustig aan

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *