Geplaatst op Geef een reactie

Miami Mom Sharon: “The eagle has landed, emigreren gaat niet vanzelf…”

sharon emigreren

Uren kan ik hier naar de lucht staren, meestal blauw en vaak gevuld met palmbomen en de zon. Het eerste wat ik zie als ik wakker word. Je zult wel denken, wat een pracht leven heeft die moeder, die heeft vast niks te klagen. True, want deze elementen staan garant voor een heerlijk simpel leven met kinderen. Een korte broek en een t-shirt is vaak meer dan voldoende en school maakt het nog een stuk makkelijker, want daar dragen de kinderen een uniform. Alleen gaat emigreren niet vanzelf, maar daar heb je dan ook “bewust” voor gekozen. Tussen grote aanhalingstekens, aangezien je niet alles kunt voorspellen, WELCOME to MIAMI.

Misschien is het verstandig om met de stad Miami te beginnen, want Miami is bij velen vooral bekend als South Beach met het daarbij behorende uitgaans- en strandleven. Een deel van Miami waar wij, lees MET kinderen, ZONDER familie en goede opvang, eigenlijk nooit komen. Gelukkig heeft Miami zich de afgelopen jaren enorm ontwikkeld en is South Beach tegenwoordig een van de vele gebieden die Miami rijk is. Zo heeft elke buurt een geheel eigen indentiteit en is er voor ieder wat wils. Miami wordt gezien als de hoofdstad van Latijns-Amerika waar het merendeel van de mensen Spaans spreekt, “Mañana Mañana” is hier dan ook de werkelijkheid. Afspraken maken zoals wij dat gewend zijn, kun je hier wel vergeten, maar in de stad hangt de sfeer van de Caribbean, denk hierbij aan Cubaanse sigaren, salsa muziek en warme temperaturen. “Viva La Vida” – “Leef het leven”.

LEES OOK: Miami Mom Sharon: “The American Dream, gone with one shot”

Hormonen

Lekker cliché maar waar, de tijd is voorbij gevlogen en dan bedoel ik niet “Time flies when you’re having fun”, want dit was voor ons een jaar met vele ups and downs. Maar wat mogen we trots op onszelf zijn als we terug kijken en zien wat we hier in zestien maanden hebben opgebouwd. Ons familieavontuur begon onder een flinke portie hormonen, aangezien Ties (onze jongste zoon) net 2 weken oud was. Een buitenland-ervaring was voor ons zeker geen must en zat al helemaal niet in de planning, maar het leven zit vol verrassingen. Samen hebben we besloten dit avontuur aan te gaan, alles in Nederland te verkopen en een lokaal Amerikaans contract te tekenen, lees; zonder de luxe van een expat contract, maar wel de Nederlandse vakantiedagen, aangezien Amerikanen er maar tien hebben. De maanden naar de verhuizing toe waren het meest emotioneel en het meest dierbaar, met een volwaardig afscheid in het bijzijn van onze vrienden en familie in de Casablanca in Amsterdam.

sharon emigreren

The American Eagle

Wat er de maanden daarna is gebeurd, lijkt nu wel een film waarin wij als familie de hoofdrol in hebben gespeeld. Na anderhalf jaar zitten we eindelijk in onze eigen tuin met een glas bubbels in de hand en daar was dan eindelijk “The American Eagle”, alsof het een sprookje was, maar het is werkelijkheid en ons sprookje is nog niet voorbij…

​Muziek: River flows in you – ​Yiruma; Mijn inspiratie voor deze column. Soms is de rivier rustig, soms is deze wild, maar hij blijft altijd stromen en liefde is daarin de juiste koers.

Photo credits: Christine Michelle Photography

Volg Sharon op Instagram!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *