Geplaatst op Geef een reactie

Miami based mom Sharon vertelt over de storm Irma in haar stad

Sharon van tienhoven

Wie Sharon volgt op Instagram (@miniandmebysharon), weet dat ze een knap gevoel heeft voor mooie plaatjes. Vanuit Miami houdt ze ons op de hoogte over van alles en nog wat, maar vooral over het moederschap. Helaas raasde orkaan Irma ook langs haar huis. Hoe dat afliep, lees je hier.

Een warm en stormachtig onthaal in Miami, betere woorden kan ik op het moment niet vinden. Het moment van rust was eigenlijk net aangebroken toen er hard op de deur werd geklopt. Geheel onwetend van wat ons te wachten zou staan, waren onze dagen plots gevuld met het volgen van de orkaan Irma en het inslaan van water.

De eerste signalen waren vrij nuchter, want elk jaar rond deze periode heeft South Florida te maken met “hurricane season”, maar dit keer was het anders. Links en rechts begonnen mensen zich zorgen te maken en het water was al snel verdwenen uit de supermarkten. Gevolgd door vele belletjes van onze nieuwe vrienden, werd het duidelijk: we moesten onze nieuwe stad – Miami – en ons huis verlaten. We gingen naar Orlando. Na 5 maanden uit koffers geleefd te hebben en op verschillende locaties te hebben gewoond, moesten we weer diezelfde koffers inpakken. “Better safe than sorry”, werd ons nieuwe motto.

LEES OOK: Waarom The Mompany?

Nu, een aantal dagen na de storm en twee dagen zonder stroom, pakken we in Orlando rustig de draad weer op en volgen we Miami op de voet. Het doet ons verdriet wat voor schade Irma allemaal op haar pad heeft achtergelaten. Dit is met geen woorden te beschrijven.

We hebben in Orlando ontzettend veel geluk gehad aangezien het hoogtepunt van Irma tijdens de nacht was en de kindjes bij ons op de kamer sliepen. Om de kindjes voor te bereiden op de grote storm mochten ze allemaal een kadootje uitzoeken en hebben we een filmavond gehouden met popcorn. Voor hen was het een groot feest en toen de storm weg was keken ze hun ogen uit, elke boom op de grond was een nieuw klimrek. De onwetendheid van een kind kan veel relativeren en elke glimlach maakt mij blij ondanks het grote verdriet wat ik voel als ik de beelden op tv zie.

LEES OOK: Zuid-Afrika based mom ‘Bregje van Weezel’ vertelt over haar weekend.

We tellen onze zegeningen dat alle mensen die we kennen in Miami goed uit de storm zijn gekomen. Ook hebben wij beelden ontvangen van lieve vrienden die ons hebben kunnen melden dat ons huisje er nog staat. Als de stroom weer terug is in Miami zullen we met ons gezin rustig terugkeren. We zullen er alles aan doen om deze prachtige stad weer te laten stralen: de stad waar we met z’n allen zo trots op zijn en die we ons thuis mogen noemen. De tijd van rust zal ons zeker vinden, we hebben tenslotte elkaar.

sharon en familie the mompany

Sharon en haar gezin zijn inmiddels thuis en ze pakken langzaam het dagelijkse leven weer op.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *