Bij The Mompany nodigen we geregeld gastredacteurs uit die iets over haar of zijn beroep vertellen en vanuit daar ook tips delen. Janine is eigenaresse van 'The New Sleepcoach' en stelt zich in dit artikel voor.

Mijn naam is Janine, al drie jaar moeder van Mace. Ik ben vorig jaar afgestudeerd als kinderslaapcoach en onrustdeskundige. Sindsdien help ik gezinnen met mijn bedrijf ‘The new sleepcoach'.

Slechte slaper

Mijn zoontje was vroeger een hele slechte slaper. Hij kon niet zelf in slaap vallen en sliep erg kort overdag. In de nacht kon hij makkelijk 7 tot 10 keer wakker worden. Elk slaapje moest ik hem in slaap wiegen. Het was erg intens. Je kunt dus wel zeggen dat ik ook ervaringsdeskundige ben.

Liefdevol in slaap vallen

Elke keer hoopte ik dat het ‘een fase’ was en het vanzelf over zou gaan. Maar toen hij 1 jaar werd, begon ik langzaam te beseffen dat dit niet ging gebeuren. Ondertussen had ik al van alles geprobeerd en van alles gelezen. Maar niks hielp. Ik wou Mace op een liefdevolle manier leren slapen en dat is met hulp van een slaapcoach goed gelukt. Door echt naar hem te kijken, naar wat hij nodig had, naar zijn ritme en naar de ideale slaapomgeving en slaapassociaties, ging het zelf leren slapen erg soepel en zonder tranen.

Ik kon weer slapen!

Eindelijk kon ik weer slapen! En nu help ik andere gezinnen met zoveel liefde en plezier. Wat ik nu precies doe? Ik help ouders waarvan het kindje niet goed zelf in slaap kan vallen, slecht slaapt of waarbij onrust speelt zoals reflux. Aan de hand van een uitgebreide analyse maak ik een persoonlijk slaapplan en help ik de ouders hun kindje op een liefdevolle manier leren slapen.

Wat heeft je kind nodig?

Heb jij een kindje dat niet goed slaapt? Kijk dan goed naar wat je kindje nodig heeft. Klopt het ritme nog? Of kan je kindje al wat langer wakker zijn. Is je kindje juist oververmoeid en heeft je kindje even wat meer rust en slaap nodig. Kijk ook goed naar de fase waarin je kindje zit, zit je kindje bijvoorbeeld in een sprongetje of slaapregressie, dan zal je kindje meer geborgenheid nodig hebben bij het slapen gaan. Door steeds goed te kijken naar de behoeftes van je kindje en hierop in te spelen, ontstaat er vaak al meer rust waardoor het slapen alweer wat beter gaat.