'Ah joh, ik heb ook gewoon gerookte zalm tijdens m'n zwangerschap gegeten!' Dit hoor je misschien wel in je omgeving, tijdens je zwangerschap. Maar, is dat ook zo? Want verpakt uit de supermarkt wordt niet aangeraden. En die van die visboer dan? The Mompany zoekt uit.

Voorverpakte gerookte vis kan de listeria-bacterie bevatten, die schakelijk kan zijn voor je baby. Als het niet verpakt is en van de visboer komt is de kans op een listeria-bacterie heel klein. Wel wordt aangeraden om gewoon vis te eten, het liefst van de visboer. En mocht je wel gerookte zalm uit de supermarkt willen, verhit het dan, door bijvoorbeeld een saus. Hoewel vis ontzettend gezond is, wordt aangeraden om vissoorten als paling te laten staan. Dit heeft weer te maken met de zware metalen die erin kunnen zitten.

Rosé vis

Heb je echt trek in lekkere rosé vis? Vries de vis dan eerst een paar dagen in en bak 'm rondom goed. Helemaal rauwe vis eten? Weet dan zeker dat het echt vers is. Hier op de redactie hebben we een voedselvergiftiging gekregen in de laatste weken van de zwangerschap door kip. Dat was geen pretje! En het voelde alsof de bevalling was begonnen (wat niet het geval was). De baby merkte hier verder niks van, het is meer dat het jou uit kan putten waardoor je minder energie hebt als de bevalling daadwerkelijk begint.