Het is zo'n dag. Je weet wel. Genoeg dingen te doen, genoeg lijsten om af te werken. Maar weet je, soms wil ik gewoon even de boel de boel laten. En jou vasthouden. Gewoon even naar je kijken. Je niet uit het oog verliezen. Dat je de wereld wilt laten barsten, omdat heel even alles om jou draait.

Zulke dagen mogen er zijn. En daar hoef je je niet schuldig om te voelen. Soms zijn die lijsten enkel handvatten, maar pin er nooit op vast. Want soms wil je gewoon even liever bij je kind zijn. Naar dat snuitje kijken, kijken naar hoe hij of zij de wereld ontdekt. Aandacht geven in elk mogelijk opzicht. En dat is prima. Goed juist. Vandaag is zo'n dag. Zo'n dag...

Dat ik de was vanuit de wasmachine in de droger wilde doen...
Maar liever bij jou was.

Dat ik heel even wilde slapen, omdat ik moe was...
Maar liever in de wieg keek hoe je sliep.

Dat ik boodschappen met je wilde doen, want de koelkast is leeg...
Maar liever met jou een kiekeboe-spelletje wilde spelen, want daar word je zo vrolijk van.

Dat ik wilde douchen, m'n haren wilde wassen én m'n nagels wilde lakken...
Maar dat ik het niet over m'n hart kon verkrijgen om je in de box te laten liggen, ook al was het maar heel eventjes.

Dat ik mails wilde beantwoorden...
Maar liever met jou wilde knuffelen.

Dat ik wilde stofzuigen, omdat de muisjes nog onder de bank te vinden zijn...
Maar in plaats daarvan hield ik jou liever even vast.

Dat ik het bed wilde verschonen...
Maar dat ik liever nog een nacht in dit bed wilde liggen, omdat ik gewoon even geen zin heb om iets uit te voeren.

Dat ik echt nog even naar de vuilniscontainer moest lopen, aangezien er drie zakken buiten staan...
Maar in plaats daarvan viel je op m'n borst in slaap. En kon ik niks anders dan naar je kijken. Naar je ademhaling luisteren. Je getuite lipjes volgen die soms onverwachte bewegingen maken. Jouw warmte voelen, want och, wat is dat fijn. Soms moet je de boel de boel laten. Want kleine kinderen worden heel snel groot. Dus koester deze momenten!

LEES OOK:
- Heb jij al kennisgemaakt met onze Marktplaats?
- Dit is het enige wat onze kinderen willen: gezien worden
- 5 manieren om de babykamer energetisch te reinigen