Kennen jullie Tenue de Soleil al? Het merk maakt UV-beschermende kleding voor kinderen en volwassenen. En wat er nou zo leuk aan is (behalve de te gekke prints) is dat Tenue de Soleil samenwerkingen aangaat met toffe merken. Zo ook met Love Stories.

Denk aan color-blocking, 's zomerse tinten waar we graag in gezien willen worden en fijne print op de achterkant. Sluit volledig aan bij de Planet Love collectie van Love Stories. To be honest; wij gebruikten nog geen UV-beschermende kleding voor ons kroost, maar we zijn om. Juist omdat er zo veel keuze in is. Denk aan broekjes mét top. Onesies (met lange pijpen) of een bodysuit met lange mouwen. Voor ieder wat wils en als we de verhalen uit onze omgeving mogen geloven, vinden kinderen het een fijn gevoel en willen ze het pak ook tijdens zwemlessen aan. Nou goed, we gaan het zien deze zomer, maar leuk is het in ieder geval!

TENUE DE SOLEIL online (c)Valentine Raeman-4

Over Tenue de Soleil

Tenue de Soleil is hét Nederlands merk voor zonveilige & duurzame UV-beschermende zwemkleding. Opgericht door dermatoloog en huidkankerexpert dr. Daniel Kadouch met als missie: bescherming van de huid tegen zonschade en het promoten van een zonveilige lifestyle. Nou, daar staan we achter.

PHOTO-2022-05-12-22-04-29 2

De collectie is verkrijgbaar voor de leeftijd 2 tot en met 12 jaar (€80) en in volwassen maten XS, S, M en L (€130).

TENUE DE SOLEIL online (c)Valentine Raeman-1

Hoe zit het met UV-beschermende kleding?

Vanuit zijn wetenschappelijke achtergrond en ervaring als huidkankerexpert weet Dr. Daniel Kadouch dat UV- werende zwemkleding bewezen effectiever is dan alleen smeren. Daarom gebruikt Tenue de Soleil alleen UPF50 + stoffen. En dan denk je, oké, maar beschermt dit echt? Jazeker. 98% van UV-A als UV-B stralen worden tegengehouden.

PHOTO-2022-05-12-22-04-28 2

De stuks wordt in Europa geproduceerd en is gemaakt van speciaal ECONYL® geregenereerd nylon, van onder meer rondzwervende visnetten uit de oceaan. Hiermee wordt de impact op het klimaat verminderd en ondersteunen we schone oceanen. Bovendien wordt voor elk verkocht item via de Tenue de Soleil webshop €2,- aan het Prinses Máxima Centrum voor kinderoncologie geschonken.