Gepost op

Help a mom out: Mag je koffie drinken als je borstvoeding geeft?

koffie borstvoeding

Dat je beter niet te veel koffie tijdens je zwangerschap kunt drinken is logisch. Immers, het gaat direct naar je kind. Maar, hoe zit het met borstvoeding en koffie? Is het nou beter om te laten staan of is het prima? Wij geven je het antwoord.

Slaaptekort heb je sowieso de eerste paar weken. Of koffie nou echt de oplossing is, weten we niet. Wel kan het heel lekker zijn en je net even die extra boost geven. Maar -we helpen je gelijk even uit de brand- er komt inderdaad cafeïne in de moedermelk terecht. Dit is welgeteld minder dan 1%. Oh, da’s niks! Nee, voor volwassenen niet, maar voor een baby is dat al veel meer. Eén kop per dag is daarom ook niet erg, maar merk je dat je kindje onrustiger wordt en minder slaapt, probeer dan de koffie eens te laten staan. Of, ga voor decaf! Ook hier zit trouwens cafeïne in, maar wel minder. Meng je het (plantaardige) melk, dan kun je prima de dag beginnen.

Overigens is een teveel aan koffie niet alleen niet zo goed voor de kleine, ook jij hebt er niet echt baat bij. Waarom? Omdat je sowieso al slechter slaapt en koffie dan ook niet echt meehelpt. Alternatieven? Ach, één kop is prima. Anders thee of water.

LEES OOK
Lagom: De Zweedse kunst van het moederschap in balans brengen
Women can do it all: Vrouw voedt eerste kind terwijl ze aan het bevallen is
Moeder zijn verdient waardering, daarom starten we met onze #Mommunity

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *