Gepost op

Help a mama out: Mijn kind weigert de fles, wat moet ik doen?

fles weigert

In de rubriek ‘Help a mama out’, behandelen we vragen die tips van andere moeders behoeven. Gister kregen we via Instagram een oproep van een moeder die even niet meer weet wat ze moet doen. Haar kindje van 4 maanden weigert de fles.

Haar bericht: T. wil haar fles niet meer. De eerste 3 maanden hebben we weleens de fles gegeven en dat ging prima. Maar nu is ze bijna 4 maanden en 2 weken geleden kwamen we erachter dat ze hem niet meer wil. Ze kauwt en speelt met de speen, maar that’s it! Zelfs nu na 2 weken oefenen geen vooruitgang. Ik moet over 1,5 maand werken, dus ze zal er toch aan gaan moeten wennen. Help, wat moet ik doen?

#TipVanTheMompany: kijk of een andere fles helpt, of een andere speen. De overgang van borst naar fles is namelijk nogal wat. Hier heeft dat geholpen, maar heel veel kinderen weigeren dan alsnog de fles. Eerst lekker warm bij mama in de buurt plus de geur van mama en dan opeens uit een plastic speen drinken is natuurlijk alles behalve logisch. Probeer ook eens een t-shirt dat naar jou ruikt onder het hoofdje te leggen, dicht bij de neus.

Maar we zijn ook vooral op zoek naar jouw briljante tip! Bij de ene baby werken sommige dingen wel, bij de andere werkt niks. Daarom zijn alle adviezen/tips welkom! Bring them on!

Foto: Cody Pinzon Photography.

Eén gedachte over “Help a mama out: Mijn kind weigert de fles, wat moet ik doen?

  1. Wij hadden precies hetzelfde met onze dochter. Na 5 verschillende flessen en allerlei trucs, hebben we onze dochter eerder naar de kinderopvang gebracht (1 dag per week). De eerste keer weigerde zij ook daar de fles (en ben ik langs gegaan om te voeden), maar na 2 a 3 keer daar geweest te zijn (en geduld van de pedagogisch medewerkers), lukte het steeds beter. Ik denk dat de nieuwe omgeving en onbekende mensen ertoe hebben bijgedragen, dat ze uiteindelijk toch het flesje is gaan accepteren. Nu drinkt ze perfect uit het flesje.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *