Geplaatst op Geef een reactie

Heb jij weleens nagedacht over homeopathie tijdens je zwangerschap?

zwangere buik

Toen ik zwanger was van Lexie, bood mijn verloskundige aan om homeopathie toe te passen. Ik voelde me namelijk ontzettend slecht. Kotsmisselijk, beetje down, niks was leuk en zelfs een stukje fietsen was te zwaar. Toch gek en ergens schaamde ik me ook. Ik was immers een gezonde, jonge vrouw en iedere zwangere aan wie ik vroeg hoe het ging, antwoordde met: “Fantastisch, echt een topzwangerschap.” Ik wilde geen harde medicijnen, dus verdiepte ik me er toch even in. Het is namelijk ontzettend interessant. Ik leg je een stukje uit en wat het voor jou kan doen.

Wat je moet weten: de homeopathie kijkt niet alleen naar een ziekte of klacht. Het kijkt naar de mens als geheel. Naar lichaam en geest. Als deze twee niet in balans zijn, ontstaat er een storing. Het is een hele holistische manier van je lichaam en geest te benaderen. Iets waar ik erg in geloof. Daarnaast is er nog iets wat je moet weten over homeopathie: Er wordt gewerkt met geneesmiddelen waar één werkzame stof in zit. Deze stof is “het gelijke” van je klacht. Je bestrijdt de klacht dus eigenlijk met de stof die de klacht veroorzaakt. Zie het een beetje als het inenten. Op deze manier zorgt je lichaam ervoor dat het geneest.

Niet schadelijk

Homeopathie is niet schadelijk, zowel voor mens als milieu niet, maar overleg altijd wel met een deskundige en kijk uit met ‘zelf doktoren’. Een homeopaat gaat namelijk dieper in op je klachten en kan je vragen stellen als: “Ben je vermoeid? Zo ja, hoe laat slaat deze vermoeidheid toe? Vind je dingen lekker? Ben je dorstig? Ben je kouwelijk of heb je het juist warm?” Er wordt op de details ingegaan en dat is fijn. Want ja, een zwangerschap brengt de hormoonbalans in de war, maar iedere vrouw reageert hier anders op. Er wordt dus echt naar het individu gekeken en dat vond ik heel erg prettig.

Vervolgens maakte mijn homeopaat een aantal flesjes klaar die aansloten bij mijn misselijkheid, vermoeidheid en neerslachtigheid. Plus: ze gaf een uitgebreide handleiding mee met hoe ik de middeltjes moest gebruiken. Een druppels per dag onder de tong en de klachten werden daadwerkelijk minder na enkele dagen. Het is dus zeker het proberen waard! Misschien werkt het ook wel bij jou.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *