Moeder zijn is iets wat je dan opeens bent. Daar zijn in deze maatschappij geen scholen voor. Wel informatie, van websites zoals The Mompany, maar ook social media. Alleen, we vragen ons steeds meer af: is moederschap een concept met richtlijnen? Of is dat juist de uitgelezen mogelijkheid om te zijn wie jij bent onder jouw voorwaarden. Free the mom, ofwel: ontdekt wat het is om moeder te zijn op jouw manier.

We houden van social media en het wereld wijde web. Het brengt ons enorm veel. Tegelijkertijd is moederschap iets wat zo uniek en persoonlijk is en nog veel meer dan dat. Het heeft te maken met hoe je zelf bent opgegroeid, wat jouw waarden zijn, hoe jouw leven eruit ziet etc. Door te veel informatie kunnen we van onze kern af raken. Immers, wat vind jij nou echt belangrijk in het moederschap. Waarom voelen concepten als falen en schuldgevoel gelijk heel negatief als je eenmaal moeder bent? Alsof het altijd beter kan.

Free the mom
Free the mom staat voor inzien dat je helemaal goed bent zoals je bent. Dat je daar in mag berusten. Dat termen als "ruimte voor verbetering" mogen worden vervangen door "ruimte voor groei". Het staat voor jouw kernwaarden in het moeder en mens zijn en daar jouw acties op mag baseren. Free the mom gaat ook over het feit dat het helemaal ok is dat jij handelt zoals je handelt (op een ethische manier uiteraard) en dat je de tijd mag nemen om moeder te verzamelen je niks meer van anderen aan te trekken. Free the mom gaat over jou. Jouw unieke manier van zijn.

Concepten
Op Instagram deelden we een mooi filmpje over wat moeder zijn eigenlijk allemaal betekent (door de ogen van een fantastische man). De moeder is de bedding in het gezin. Zij staat, als we kijken naar familielijnen, voor veiligheid. Alleen soms lijkt het alsof die veiligheid (wat een hele feminine energie is) wordt overspoeld met perfectie. Met presteren. Alle ballen hoog houden. Terwijl, houd ze eens laag. Doe het op jouw manier. Want moeder zijn is een verantwoordelijke taak! Tevens een spiegel. Dus kijk naar jezelf en blijf bij jezelf. Laat eens zijn wie die moeder is die jij bent. Want we love you. We hebben je nodig. Jouw kwaliteiten en jouw unieke manier van zijn. Echt, onderschat jezelf niet. We kunnen van je leren. Kom uit dat concept van hoe het zou moeten en stap in je super power: being a mom.