Een belangrijke zwangerschap vitamine is foliumzuur. Niet alleen om tijdens je zwangerschap te slikken, maar ook ervoor. Hoe zit het precies en kun je het ook uit voeding halen? The Mompany legt uit

Foliumzuur helpt bij de groei van je baby, maar zorgt ook voor een kleinere kans op aangeboren afwijkingen. Denk aan een open ruggetje of open schedel. Maar daarnaast is het ook goed voor jou.

LEES OOK: Bereid je voor op een zwangerschap met Ayurveda

Wat doet foliumzuur voor jou?

Goed om te weten dat foliumzuur, ook wel vitamine B11 genoemd, niet door het lichaam kan worden aangemaakt. Daarom haal je het uit supplementen én voeding. Het helpt je bij het aanmaken van witte en rode bloedcellen. Daarnaast ondersteunt het een goede celdeling en helpt het bij een goede weerstand.

Je kunt het zelf halen uit spinazie, broccoli, sla, citrusvruchten, bananen, gist (edelgistvlokken) en volkorenproducten, maar het is vaak niet genoeg. Waarom niet? Omdat je lichaam veel energie, vitamines en mineralen verbruikt. Daarom is het fijn om extra foliumzuur in pilvorm te nemen.

Foliumzuur voor de ongeboren baby

Foliumzuur slikken tijdens je zwangerschap heeft verschillende voordelen voor de ongeboren baby. Zo helpt het bij het aanleggen van het centraal zenuwstelsel en ondersteunt het de aanmaak van weefsels en placenta. Het verkleint de kans op neurale-buisdefecten bij de embryo. De wat? Dit is de neurale buis die het begin is van ruggenmerg en hersenen. Gaat er iets mis bij de aanleg, dan kunnen hier dus afwijkingen ontstaan.

Wanneer begin je met het slikken van foliumzuur?

Een maand voordat je "begint met zwanger worden" (al is dit natuurlijk nooit te plannen). Dus laten we zo zeggen: wanneer je de kinderwens in werking zet. Heb je dit niet gedaan? Geen nood aan de man (vrouw). Want als je eenmaal zwanger bent slik je foliumzuur tot aan de 10e week in je zwangerschap.

Wist je dat er ook foliumzuur in de supplementen van SUPS zitten die wij verkopen? Wij zijn fan!