Of je nu zwanger bent, net bent bevallen of gewoon even niet wilt drinken (of sowieso niet drinkt); het idee van een wijn in een mooi wijnglas lonkt toch wel, al zeggen we zelf. Maar goed, wijn is wijn. Kun je zoiets vervangen? Jazeker! Dit zijn de lekkerste alcoholvrije wijnen en bubbels.

Op de webshop: Naakte Druiven, vonden we een interessant artikel over de beste alcoholvrije wijnen volgens de NRC. Nu hebben wij er een aantal geproefd tijdens onze zwangerschap, maar niet allemaal! Dus mocht je zelf toevoegingen hebben, schroom niet om je tip te delen.

De top 10 volgens NRC:

1. Kolonne Null Cuvée Rouge (wij citeren: 'Ik begon nog net niet te huilen van geluk, toen ik dit proefde. Dit was de wijn die duidelijk maakte dat het kán, lekkere alcoholvrije wijn! Daar verdient hij een kwart puntje meer mee, maar iedereen moet dit gewoon proeven. Diep, donkerpaars van kleur. Superfruitig en sappig. Bramen, zwarte bessen en lieve tannines. En vooral zo bijzonder: er zit energie in. Het leeft! Beter dan menig supermarktwijn mét alcohol.')
2. Jeder Zeit bio Neuspergerhof
3. Kolonne Null Riesling (2020) (zelfde categorie als nummer 1, maar dan een Riesling, lekker!)
4. Thomson & Scott Noughty organic sparkling rosé
5. Lautus Savvy Red
6. L’Arjolle Equilibre Zéro merlot grenache
7. Cognato Red
8. Cognato White
9. Cero Chardonnay
10. Schoone Gevel Natuurlik Alcoholvrij

Toevoegingen waar wij zelf heel enthousiast van werden:
11. N0A%: De alcohol bij deze wijnen wordt er op een speciale manier uitgehaald, blijkbaar zo speciaal en subtiel dat je niet doorhebt of je nu wel of geen échte wijn drinkt. Een driewerf hoera dus. En vergeet de prijs-kwaliteitverhouding niet. Die schijnt nogal goed te zijn van deze Chardonnay.

LEES OOK: Kan ik gerookte zalm van de visboer eten tijdens mijn zwangerschap?

12. 'A sparkle with attitude, without alcohol'. Het kan maar beter gezegd! De fles is chic (punten!), net zoals de smaak (douze points). Een bubbel op z'n tijd is gewoon echt heel lekker, dus dit is een absoluut goede keuze.

13. En last but not least, wederom een bubbel: Sparkling Tea. Na het lezen van het boek 'Quit like a woman' besloot ik even niet te drinken. Dat lukte, maar ik wilde wel echt een goede vervanger voor wijn en bubbels. Ik stuitte op Sparkling Tea en ik kan je vertellen; voor iedereen die geen alcohol drinkt (om wat voor reden dan ook en ergens is het nog steeds heel bizar dat alcohol zo genormaliseerd is, lees het boek vooral. Plus: moeder, dus kater = niet oké), is dit echt een aanrader. De prijs ligt vrij hoog, dus extra reden om 'm open te maken tijdens een special event. Proost!

LEES OOK: Dit boek over de vagina raden wij iedereen (vrouw én man!) aan