Hoe verandert je vagina na je bevalling? Zorgt het eten van suikers echt voor schimmelinfecties? Is een vaginale douche complete (on)zin? Schaamhaar scheren of laten staan; Alle antwoorden rondom je vagina worden beschreven in het boek The Vagina Bible.

The Vagina Bible is geschreven door gerenommeerd gynaecoloog Jen Gunter en is het boek voor iedere vrouw. En misschien toch ook wel voor de man. Omdat het nu klaar mag zijn met (voor)oordelen over onze yoni. Toch?

LEES OOK: Masturberen tijdens je zwangerschap; hoe en wat?

Microbioom

We gaan nog even verder; wist je dat je vagina een eigen microbioom heeft? En dat de G-Spot helemaal niet bestaat? En zo zijn er nog heel veel andere feiten die we graag willen weten, want hé, we love our vajayjay! Ook na de bevalling. Ze verdient gewoon een beetje aandacht.

Leesvoer voor je eigen kinderen

Of je nu een tweeëndertig jarige vrouw bent die haar schaamlippen niet mooi vindt (omdat daar in films anders over wordt gedacht), een vrouw in de menopauze of een moeder van dochters; het je to-go boek, waarvan wij denken dat iedere vrouw hier wat aan heeft. Lees je in, zodat jij ook weer informatie hebt die je kan doorvertellen.

PS: het boek leest lekker weg (ze is er in het Nederlands of Engels) en staat bolvol interessante info.

LEES OOK: Crymaxing: waarom je kunt gaan huilen na een orgasme