Geplaatst op Geef een reactie

Deze dingen zijn superhandig voor op vakantie met een baby

vakantie baby

Goed, reizen met kleine kinderen. Dacht dat ik het al gedaan had. Had ik ook trouwens. Maar ieder kind blijkt anders en van je eerste kind leer je weer! We stapten twee weken geleden op het vliegtuig nadat ik ongeveer anderhalve dag bezig was geweest met het inpakken van de koffers; wat gaat wel mee, wat niet, wat is handig, wat niet enz. Nu had ik van baby nummer één gelukkig nog vers in het geheugen wat ik toentertijd handig vond. Nu, 5 jaar later, zijn er nog aardig wat dingen bij gekomen. Deze deel ik graag!

Je moet bedenken dat iedere vlucht anders is. Ieder land trouwens ook. Daarom is het goed om te kijken naar hoe lang een vlucht duurt, wat de eisen zijn per land (denk aan inentingen etc.) en wat de regels zijn voor vliegtuigmaatschappijen. Vaak, als je kleine kinderen hebt, heb je recht op priority boarding. Hadden wij ook, dus de reis begon goed. Totdat de jongste besloot niet in het vliegtuigriempje te willen zitten. Waar we bij kind nummer één met gemak 10 uur in een vliegtuig zaten, leek die 2,5 uur naar Spanje met een huilende baby op een intense reis. Overigens was het cabinepersoneel uiterst vriendelijk. Om de reis toch iets te “verzachten”, waren we goed voorbereid.

1. Neem altijd iets lekkers mee voor de baby

Wij hadden zakjes smikkelvingers in de tas zitten.

2. Neem een thermosfles mee voor een flesje

Ik geef sinds een paar maanden geen borstvoeding meer en ben overgestapt op geitenmelk, alleen kun je dit niet verwarmen in een vliegtuig. Dus was het een poedermelkfles geworden. De thermosfles hebben we vlak voor het boarden laten vullen met gekookt water, waarna we de fles heel gemakkelijk konden bereiden.

3. Verschoonmatjes

Ik zweer bij die van Lillydoo (#nospon, echt een tip!). Je neemt ze overal mee naartoe en gooit ze weg als ze vies zijn. Overigens zijn de luiers ook top.

4. Een strandtentje

Wij hebben er een van Deryan. Doet het ook goed als kinderbedje trouwens. En voor op het strand is het ook echt een aanrader.

5. Een UV-pak/t-shirt voor de kinderen

Die van Beach & Bandits zijn top! Uiteraard moet je de rest van je kind goed blijven insmeren.

6. Vergeet het slaapzakje niet

Dat was echt iets wat ik had kunnen vergeten. Zelfs in een warm land gebruiken wij een slaapzakje voor de jongste, omdat ze anders niet kan slapen. Kijk of je een mooi slaapzakje van hydrofiele luierstof kunt kopen: lekker luchtig en dun.

7. Anti-muggenpleisters

Dit zijn pleisters die plak je op het bedje van je kind. It really works!

8. Zwemvestje

De meeste zwembaden in het buitenland zijn ietsje hoger of hebben een gek eromheen. Of dat nou wel of niet het geval is, een zwemvestje is altijd fijn. Ik vind zelf die van Splash About erg prettig.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *