Gepost op

De wereldreis van Felicia en haar gezin: de do’s en dont’s in Sydney

felicia da costa sidney

Felicia is met haar gezin op wereldreis (jaloers!) en vertoeft op dit moment in Nieuw-Zeeland. Hiervoor waren ze te vinden in Australië. Ze heeft weer een paar briljante tips voor jullie op een rij gezet, voor als je een keer met kinderen in Sydney bent. *The Mompany boekt ondertussen een ticket*

DO:

❤ Neem de ferry! Gewoon, voor een rondje Sydney Harbour (het wereldberoemde Opera House! De Sydney Bridge!) of richting Manly, waar je langs de zee naar het kleinere Shelly Beach wandelt en ontbijt of luncht in het Boat House. Je kunt kiezen tussen een snelle en langzame boot en het uitzicht is echt geweldig. Alles is goed geregeld en je bent vele malen sneller van A naar B dan per auto. Doen!

❤ Van tevoren goed onderzoek doen naar restaurants want man oh man, de tourist traps zijn eindeloos… En dat is écht zonde, want je kunt me toch een partij lekker eten in deze stad. Check dus altijd leuke lokale websites (bijvoorbeeld The Urban List en Broadsheet) voor nieuwe venues en golden oldies.

❤ Neem zeer zeker je booster en/of autostoel mee! De regels zijn enorm streng in Australië (terecht) en elke Uber- of taxichauffeur vertelde ons weer een ander verhaal. Maar één ding is zeker: wanneer je niet van tevoren aangeeft dat je met kinderen reist neemt niemand je zomaar mee! En dat is best irritant, ’s avonds laat met twee doodvermoeide kinderen…

❤ Neem absoluut je sportspullen mee! Geloof me, anders voel je je écht een loser. Iedereen sport. Maar echt: iedereen. Om 6AM een stukje rennen langs het strand is niets! De boulevards en work-out pleintjes zijn dan al afgeladen met fanatieke sporters en heel eerlijk: het is best lekker om zo je dag te beginnen. Nog een bijkomend voordeel is dat je je ineens heel veel minder zielig voelt als je voor dag en dauw op bent dankzij je kinderen. Heel vroeg op en vroeg naar bed is het devies hier!

❤ Check voor vertrek alle festivals en evenementen: Sydney houdt van organiseren en dat is te merken ook. Zowel met kerst als tijdens oud en nieuw bezochten wij een kids festival en vooral het laatste was briljant. Aan het eind van een prachtige dag met heerlijke borrelspullen en een groot kleed vanaf de top van een heuvel naar het vuurwerk bij de Sydney Bridge kijken en toasten op het nieuwe jaar. Puur geluk!

❤ Regel zwemles in het wereldberoemde Bondi Icebergs. Doe het! Leren zwemmen op deze iconische plek is écht geweldig. Het zeewater slaat over de randen van het bad heen, de kleuren zijn prachtig en de juffen heel lief en bekwaam. Alba had drie keer les en zwemt nu nagenoeg zonder bandjes… En is apentrots.

DON’T:

☹ Raar maar waar: vermijd Bondi Beach tijdens het hoogseizoen. Althans: het is er geweldig, maar echt alleen als je (bijna pal) aan het strand zit. Na 10AM wordt het er stervensdruk en is Zandvoort er niets bij. Toch hip doen? Regel dan een fijn appartement en loop via Bondi naar Tamarama Beach. Net zo fijn en vele malen minder druk. Geloof me!

☹ Zomaar een Uber bestellen om met je kid(s) op pad te gaan? Forget it. Voor Uber gelden er strenge (andere!) regels omtrent het vervoeren van kinderen en bijna niemand neemt je mee, uit angst voor de consequenties. Lees je goed in en geef bij het bestellen aan dat je met kids reist, dat voorkomt nogal veel gedoe.

☹ Probeer nooit de stad in- of uit te rijden tijdens spitsuur, want dat is (zeker met vermoeide kinderen) de hel op aarde. Wij maakten de fout meerdere malen (iets met een ezel en een steen?) en werden elke keer weer gek. Kleine moeite, groot voordeel!

☹ Regel geen accommodatie zonder buiten/terras/tuin… Echt niet! Tijdens middagslaapjes zit je anders uren opgesloten en geloof me: dat wil je echt niet als het warm en prachtig is buiten. Kost misschien iets meer, maar dan heb je nog wat aan die verloren uurtjes. Wij wisselden elkaar nu af met naar de zee rennen, maar gezellig is anders. En dan zaten wij nog waanzinnig, pal aan het strand.

☹ Sta niet pas na 07AM op! Nooit gedacht dat ik dit zou zeggen, maar hier is dat echt een golden rule. Je mist écht een heerlijk stukje van de dag en de kans om even lekker te sporten; daarnaast sluiten alle restaurants hier heel veel vroeger dan in Nederland, dus je ligt toch lekker op tijd in bed. Als we dit ritme straks nou eens konden vasthouden in Nederland…

☹ Je kleine kindje(s) in Icebergs zelf het stenen zwembad in laten lopen… Basisfout, parenting fail, geef het een naam maar wij deden het dus wél. Met als gevolg een ontroostbaar ventje met (ogenschijnlijk) afschuwelijke schaafwond op zijn rug, overal bloed en bezorgde lifeguards. Au. Áltijd opletten dus! PS: Het viel uiteindelijk mee, gelukkig.

LEES OOK: De wereldreis van Felicia en haar gezin: de do’s en dont’s op Hamilton Island

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *