Geplaatst op Geef een reactie

Bregje’s Column: ‘Kate heeft een daddy long leg gezien, kun jij raden wat het is?’

daddy long leg

Kate heeft op school een “daddy long leg” gezien. Dit is een spin met hele korte ieniemienie pootjes. Nee, natuurlijk niet. Het is ’n soort wandelende pinda, met zoals de naam al zegt, héle lange poten. Van die dunne sprieten. Het verhaal gaat, dat daddy long leg een van de meest giftige spinnen ter wereld is. Hij heeft namelijk zelf de meest giftige spinnen op het menu staan. Wij als mensen zijnde hebben geluk. Zijn tandjes zijn namelijk te klein en te zwak om door onze huid heen te komen. Maar dat schijnt dus helemaal niet waar te zijn. Van dat enorm giftige gif dan hè. Voor ons als mensen. De zwarte weduwes piepen wel anders.

In ieder geval. Kate heeft de spin niet aangeraakt. Op een plichtgetrouwe manier vertelde ze me, dat je op school van de juffen spinnen en slangen niet mag aanraken. Of in je broekzak of in je rugtas mag stoppen. Én toen hadden we ineens de aandacht van Jules. Hij meldde ons doodleuk, dat hij spinnen “gewoon” wél in zijn rugzak stopt. Maar dat hij ze er voordat hij naar huis gaat, soms ook wel weer uit haalt. Soms. Of wel. Ik ben ‘n gewaarschuwd mens. Ik haal zijn rugzak tegenwoordig buiten leeg. Met de grootste precisie en de anti-insectenspray bij de hand. Maar weer bewezen, dat het zijn van moeder in Afrika af en toe levensgevaarlijk is.

Luck de Lucky Bird

Ander dierennieuws. ‘Help help help alsjeblieft Lucky mijn kaketoe is over de snelweg weggevlogen, help!’ Deze zin lees ik in hoofdletters op de Facebookpagina van de wijk. Zo gelukkig is die vogel dus ook weer niet, denk ik dan. De rest van de buurt had meer sympathie. Binnen no time alleen maar verdrietige en verbaasde gezichtjes. Dag later is Lucky gelokaliseerd. Hoog in een boom. Op zich niet opmerkelijk voor ’n vogel toch? Schijnbaar op een T-splitsing. Er wordt namelijk doodserieus vermeld, dat de verwachting is, dat ze of naar de gym of naar het winkelcentrum gaat vliegen. Ik zou het wel weten, als ik Lucky was. Enfin de eigenaresse drukt iedereen, wederom in hoofdletters en in één lange zin op het hart om deze “lucky bird” niet zelf te benaderen. Alleen eten en haar kooi brengen haar naar beneden. Ze haat handen. Vreemde vogel. Maar iedereen heeft het advies netjes opgevolgd, want ze is nog steeds niet thuis. We zijn nu in het stadium dat de dierenarts soort van Amber-alerts uitstuurt.

Pechvogel

Een mindere geluksvogel begin deze week was ‘n bekende 24-jarige Zuid-Afrikaanse zangeres. Terwijl zij live op Instagram te zien was, werd ze in elkaar geslagen door haar net zo bekende vriend. Soort Saskia en Serge, maar dan net wat anders. De hele wereld kon in de slaapkamer meekijken, hoe hij haar eerst wat flinke petsen verkocht, om vervolgens het bedlaken even netjes neer te leggen, om weer door te gaan met meppen. Zij is uiteindelijk mét telefoon gevlucht. Op aandringen van de algemene opinie én haar hele familie is hij gearresteerd. Hij gaf zelf aan, dat zij hem als eerste geslagen had. Mét haar Gucci-slipper. Nog wel zo’n harde. Na de betaling van de borg van pakweg 125 euro is hij nu weer een vrij man. En vrij is hij, want al zijn afspraken worden afgezegd. Hij hoeft nergens meer te komen.
Pechvogel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *