Geplaatst op Geef een reactie

Bregje’s Column: ‘Het leveren van elektriciteit schijnt nogal moeilijk te zijn hier’

elektriciteit Zuid-Afrika

Eskom. Dat is de naam van hét nationale elektriciteitsbedrijf. Tevens ook bijna ‘n soort scheldwoord. Want Eskom heeft zacht gezegd nogal wat organisatorische uitdagingen. We noemen ‘n schuld van 27 miljard euro. Dat is maar liefs 15% van het bruto nationale product van Zuid-Afrika. Op welk moment is het misgegaan én op welk moment maakt een miljard meer of minder ook niet meer uit, vraag ik me dan af. Maar met het feit, dat ze nagenoeg failliet zijn, daarmee zijn we er nog niet.

Zij zorgen er nu persoonlijk voor, dat de rand ten opzichte van de dollar steeds minder waard wordt. Daarnaast zijn er diverse omkoopschandalen gaande en lijkt het wel of dat elk bestuurslid eens flink uit de pot heeft gegraaid. Én dan hebben we ook nog eens te maken met het niet te verwaarlozen feit, dat ze niet aan hun “core business” kunnen voldoen. Namelijk het leveren van elektriciteit.

Jup, elektriciteitsmasten gejat…

Dat om de haverklap hele elektriciteitsmasten gejat worden, helpt daar ook niet bij.
Om de nog wel aanwezige energie te verdelen hebben ze “loadshedding” in het leven geroepen. Aan de hand van een schema voorzien van gebiedsnummers en de dag van de maand, kan je per fase zien, tussen welke tijden elektriciteitsonderbrekingen zijn. Hoe hoger de fase, hoe meer dagelijkse onderbrekingen. De communicatie hierover verloopt standaard chaotisch. Wel. Niet. Toch wel. Niet.

Auto aan de verkeerde kant van het elektrische hek

Afgelopen week was het weer zover. Wat tevens samenviel met de komst van mijn ouders. Hup meteen fase 4. Bij aankomst was het dan ook haasten geblazen. Want ze moesten wel, heel Assepoester-achtig, voor 00:00 uur aan de andere kant van het elektrische hek zijn. Gelukkig was de vlucht op tijd en bleek om 00:00 uur, dat de loadshedding tot 02:30 uur toch niet doorging. Daarentegen was het de volgende ochtend wél raak. De douche was zodoende lekker koud net zoals het gehele ontbijt. We deden het maar rustig aan, want we konden toch geen kant op. Auto aan de verkeerde kant van het elektrische hek.

Toen de onderbreking voorbij was, zijn we er met z’n allen op uitgetrokken. Om er vervolgens achter te komen, dat bij onze lunchspot de loadshedding juist net begonnen was. Ander gebied. Helemaal niet erg. Dan maar geen warm eten of koude dranken. Wilden sowieso toch een beetje vaart maken. Want we moesten op tijd bij de supermarkt én weer thuis zijn, voordat de volgende onderbreking van 2,5 uur weer van start ging. De volgende dagen was het schema niet veel beter. Die ouders van mij kregen, dus even een echt ontwikkelingsland-ervaring. Als je er dan toch bent.

Toch zonder stroom

Bijkomend feit van al dat loadshedden is, dat het elektriciteitsnet elke keer een fikse opdonder krijgt. Én daar kan het natuurlijk niet zo goed tegen. Dan kan het dus gebeuren, dat op dagen dat er geen loadshedding is aangekondigd, je toch ineens toch zonder stroom zit. Wegens acute “onderhoudswerkzaamheden.” Zit je bij de kapper, gaat het licht ineens uit. Of ik met mijn hoofd vol met aluminiumfolie even wat meer richting het raam wilde draaien. Dan kon ze het beter zien. Alsof het hier naar de kapper gaan nog niet spannend genoeg is.
Waarom een makelaar, het loadshedding-schema voorzien van koelkastmagneten als marketing-actie verspreidde, is mij geheel ‘n raadsel. Loadshedding mag dan misschien uniek zijn, maar het lijkt mij toch niet ‘n uniek verkoopargument voor het kopen van een huis in Zuid-Afrika. Daar hoef je toch geen licht voor te zijn?!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *