Geplaatst op Geef een reactie

Bregje’s Column: “Het is Silly Season hier in Kaapstad en dat betekent maar één ding…”

silly season

Silly season noemen ze het. De aankomende periode hier in de Kaap. Zomervakantie én hoogseizoen. Geen restaurant meer spontaan te boeken én altijd druk op de wegen om en rond de Peninsula. Maar het ergste is misschien wel het feit, dat alle nanny’s, domestic workers en gardeners vakantie nemen en vertrekken richting hun familie elders in het land. Dat geeft een gevoel van onrust. Bij de achterblijvers. Want het is overduidelijk, dat menige familie geheel leunt op hun inzet.

Heb toch al menig kinderfeestje verzorgd zien worden door de huishoudelijke hulp. Nanny’s op zaterdagochtend vroeg in het Aquarium getroffen én als oppasser bij de zondagmiddaglunch gezien. Vind het toch altijd een raar gezicht wanneer een familie gevolgd door een nanny een restaurant betreedt. En dat ik haar later, terwijl iedereen gezellig zit te eten, ergens in de speeltuin zie staan. Onze kinderen mogen dan nooit met dat betreffende kindje spelen. Omdat ik het sneu vind, dat die vrouw dan waarschijnlijk ook nog eens voor onze kinderen moet zorgen.

Harder geschut

Zelf gaan wij dan ook zonder oppas naar een restaurants. Want die blijft bij de puppy. Het bezoeken van een restaurant met Kate en Jules gaat hartstikke goed. Moet eerlijk zeggen, dat daar een flink trainingsprogramma aan vooraf is gegaan. Maar zeg nou zelf. Sven Kramer is ook niet zonder oefenen wereldkampioen geworden. Hielden we ze vroeger bezig met soepstengels én knisperboekjes. Om ze daarna in de wagen in slaap te laten vallen. Tegenwoordig hebben we vanzelfsprekend harder geschut nodig. Dit in de vorm van telefoons, IPads, kleurplaten en stickerboeken. In willekeurige volgorde.

Stickers zijn het redmiddel

Het dierenstickerboek was laatst een groot succes bij ons favoriete visrestaurant. Na het eten, toen ze van tafel mochten, zo zijn wij dus, zijn ze aan alle medewerkers stickers gaan uitdelen. Ze zijn hier namelijk ontzettend vriendelijk en lief met en naar kinderen.
Volgens het systeem van Kate konden ze kiezen uit de categorie huisdier, wilde- of boerderijdieren. De gastheer kreeg als eerste de zwarte panter decoratief opgeplakt. Vond ik ’n bijzondere keuze. De bedrijfsleider kreeg de sticker van de vos. Wat ik dan weer vrij goed gecast vond. We zijn de rekening gaan vragen toen de serveerster met het kleinste begrijpertje met een sticker van een varken op haar borst liep te pronken.

Educatieve video’s

Een andere activiteit die altijd goed werkt is om ze zelf foto’s te laten maken of zelfs filmpjes. Zij zijn toch immers van de nieuwste generatie. Maar hoe je het went of keert. Zijn er geen andere kinderen of een speeltuin, dan gaan ze uiteindelijk toch zitten staren naar het schermpje. Waar wij dan weer van die ontzettend educatieve filmpjes op hebben gedownload.

Mijn laatste tip richt zich op restaurant bezoekende ouders, die het hier in die hitte, een goed idee lijken te vinden om hun kind strak tegen zich aangedrukt in slaap te wiegen. Dit eventueel wel of niet in zo’n hippe draagdoek. Terwijl ze ook nog eens hele schokkende bewegingen maken en of zelfs zingen. Mijn advies. Leg het kind alsjeblieft in die wagen neer. In de schaduw. Zonder die benauwende doek over de kap. Of zet je kroost in een kinderstoel. En haal het er niet om de 5 minuten uit. Dan zweet jij en je kind ook niet zo. En kunnen jullie beide misschien rustig worden. Relax. Het seizoen is al silly genoeg.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *