Gepost op

Bregje’s Column: Help, de nanny is met vakantie!

De moeders in de Kaap lijken lichtelijk in paniek te raken. Zie op social media naast de dringende oproep voor ‘n kindvriendelijk wine-estate, steeds vaker de oproep voor een tijdelijke nanny verschijnen. De huidige nannies zijn nu namelijk met vakantie in eigen land én het duurt zeker nog 3 dikke weken voordat de kinderen weer naar school mogen. Ze moet de kinderen kunnen stimuleren in plaats van voor de televisie te zetten. Las ik ergens. Daar hebben ze natuurlijk de laatste tijd al heel wat uren doorgebracht, dacht ik.

Ergens begrijp ik het “missen van” wel. Het went namelijk wel heel snel zo’n nanny. Altijd ’n paar handen én ogen extra. Luxe. Maar misschien is het juist wel veel waardevoller, wanneer je juist tijdens de feestdagen zelf eens de volle aandacht aan je kroost kan geven. En er zijn hele handige apps, die je daarbij weer een beetje op weg helpen of ondersteunen. Zo is er een app, die precies aangeeft op hoeveel kilometer van je vandaan, op welke dag, welke kindvriendelijke activiteit plaatsvindt. Van yoga tot boekenclub. Van surfen tot “the age-old tradition of flower crown crafting in nature.” Zie je het voor je?

Wij bedenken onze activiteiten nog op eigen kracht. Vooralsnog niet echt een opgave met al die wildparken, pinguïns én met een top aquarium in je achtertuin. En dan heb ik het nog niet eens over de stranden, fruitvelden of de musea, die in Kaapstad en omgeving te vinden zijn. Of de picknick-mogelijkheden, die de wine-estates juist gedurende deze tijd bieden. Weten we het even niet, dan blijven we gewoon fijn thuis. We laten ons verrassen door de creativiteit van Kate en Jules zelf. Zo weet ik pas sinds kort, dat we naast een kudde spoken in de slaapkamer, ook een schat in onze tuin hebben. Geheel conform de zelf gemaakte schatkaart. Ik denk dat we de schat elke dag al in huis hebben. Tot dat ze weer naar school moeten.

LEES OOK:
Bregje’s Column: Een terugblik op het afgelopen jaar
De wereldreis van Felicia en haar gezin: de do’s en dont’s op Hamilton Island
– Wil jij ook een hele relaxte lifestyle net als Bregje? Download dan nu ons Lifestyle pakket of kijk eens naar andere Lifesavers.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *