Geplaatst op Geef een reactie

Back to school: Zo breng je je kind weer in het slaapritme

kind rugtas

Sommige delen van Nederland beginnen aanstaande maandag alweer met school. 6 weken lang hebben de kinderen vakantie gehad. Heerlijk. Misschien zijn jullie lekker geweest of thuisgebleven, hoe dan ook; het slaapritme van een kind is sowieso veranderd. Waarschijnlijk is je kroost later naar bed gegaan dan normaal en was hij vroeg wakker in verband met de vroege, lichte ochtenden. Of werd er juist uitgeslapen en was een siësta geen overbodige luxe. Na zo’n lange vakantie moet een kind weer helemaal opstarten, dus dan is rust, reinheid en regelmaat belangrijk.

En aangezien er volgende week al genoeg prikkels ontstaan, is het verstandig om het oude ritme weer op te pakken. Zo voorkom je huilende en chagrijnige kinderen én is er meer ruimte over voor positieve energie die kan worden ingezet op school. Het is verstandig om je kind vandaag en morgen steeds een kwartiertje eerder naar bed te doen. Je zult merken dat je kroost maandag helemaal is uitgeput en dus waarschijnlijk sowieso al eerder naar bed wilt. Dan is dat half uurtje extra echt top!

Ritueel

Probeer ook het ritueel weer in te brengen. ‘s Avonds in bad, verhaaltje lezen, liedje zingen etc. Of maak samen een lunchbox klaar voor de volgende ochtend. Leg alvast de outfit voor de volgende dag klaar. Zo weet je kind ook gelijk ‘Hey, we gaan weer beginnen’. Het is belangrijk dat je het slaapritme de komende twee weken even goed volhoudt, zodat je kind genoeg rust en regelmaat heeft om de omschakeling van vakantie naar school te kunnen maken. Oh enne… Die iPad voor het slapengaan kun je ook beter even laten.

LEES OOK: Borstvoeding geven is prachtig, maar laten we niet vergeten dat het soms ook echt gewoon niet lukt

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *