Geplaatst op

5 x duurzame luiers

Wanneer je nog geen kinderen hebt, weet je ook niet dat er zoveel keuze is wat betreft luiers. Sterker nog, je gaat er gewoon vanuit dat een baby een luier nodig heeft en that’s it. Nou is dat ook wel deels waar natuurlijk. Maar de moms van The Mompany hebben aardig wat luiers verslonden en daarom kunnen ze er aardig wat over vertellen.

We kennen allemaal Pampers, maar er zijn ook duurzame en/of groene alternatieven. Wel zo fijn, want in het begin verslind je er zo’n 8 per dag. Zie hieronder een top 5 en het meest duurzame alternatief.

bambo nature luiers the company

1. Bambo Nature – €7,49 voor 28 luiers in maat 1

Koop je een The Mompany Giftbox, dan zitten daar ook 5 Bambo Nature luiers in. En dat is niet voor niks. Ze bevatten geen bleekmiddelen, geen PVC, geen parfum en ze zijn ook nog eens als beste getest in Zweden en Denemarken. Daarnaast gebruikt Bambo Nature zoveel mogelijk recyclebare grondstoffen.

lillydoo luiers the company

2. Lillydoo – €11 voor 41 luiers in maat 1

Sinds kort hebben we kennis gemaakt met dit merk. En really, The Mompany is fan. En wel om de volgende redenen. Je kunt een abonnement nemen, wat dus handig is. Ze bevatten geen bleekmiddelen, latex of andere chemische stoffen (denk aan parfum) en ze zijn ongelooflijk absorberend, waardoor je dus niet bij het minste geringste de luier moet vervangen. Ook fijn: geen luieruitslag én ze hebben ook hele fijne billendoekjes. Lillydoo heeft de test haarfijn doorstaan. Vraag hier een proefpakket aan.

eco attitude the company

3. Attitude Eco – €11,90 voor 36 luiers in maat 1-2

De milieuvriendelijke eco werwerpluiers van Attitude zijn een groen alternatief voor reguliere wegwerpluiers. Ze zijn gemaakt van milieuvriendelijke, recyclebare materialen en zijn (deels) biologisch afbreekbaar. Daarnaast zijn ze super absorberend, bevatten ze geen chlorine en kunnen we ze onder het kopje vegan zetten.

naty luiers the company

4. Naty – €5,89 voor 26 stuks in maat 1

Naty is gemaakt van duurzame, natuurlijke materialen. Sommige delen zijn gemaakt van GM-vrij maïs. Een mega duurzaam alternatief, wat net zo effectief is als plastic. De luiers zijn zacht en zeer absorberend.

popolini wasbare luiers the mompany

5. De wasbare luier – €144,95 voor een complete set voor 3-15 kilo

Als we het dan toch over duurzaam hebben, mag de wasbare luier absoluut niet vergeten worden. Veel mensen trekken er nog een vies gezicht bij, maar dat is helemaal niet nodig. Immers de wasbare luier is niets meer dan een stoffen broekje met overbroekje en inlegvel. De aanschaf is niet heel goedkoop om aan te schaffen, maar je haalt de kosten er binnen no-time uit.