Geplaatst op Geef een reactie

5 redenen waarom het de moeite waard is om naar Workin’ Moms te kijken (zeer herkenbaar…!)

workin' moms

Eerst Jane the Virgin die lekker wegkeek. Toen Yummy Mummies en nu dus Workin’ Moms. Al gezien? Een nieuwe hitserie op Netflix over vrouwen op de werkvloer die net moeder zijn geworden. Enne… Het klinkt ons zeer bekend in de oren. We proberen heel bewust naar het kersverse moederschap te kijken, maar soms is het gewoon één grote struggle en dat mag ook best weleens gezegd worden. Een periode waar je nog compleet je draai moet vinden. Oppasschema’s waar je u tegen zegt, (schoon)moeders die zich overal tegenaan bemoeien en hun eigen regels hanteren en je relatie die af en toe flink onder spanning komt te staan.

Of je nu moet werken of wilt werken, een baan combineren met het moederschap is soms knap lastig. Opeens moet je je aandacht verdelen en emotioneel gezien ben je plots continu bij je kroost. En wellicht kom je erachter dat je ambitie opeens een stuk minder wordt, of juist sterker. En wat doe je dan? Workin’ Moms vergroot hier en daar wat situaties uit, maar ze zijn ons niet vreemd, want…

1. De stap van verlof naar werk is gewoon pittig

Eh, kolven? Nee echt onwijs ontspannen, not. Daarnaast is je zwangerschapsbrein nog vol aan het werk en is de grijze stof nog steeds in afbouw. Vergadering om 15:00 uur zei je?

2. Je kind met een gerust hart achterlaten is soms lastig

Vooral als je een telefoontje krijgt van de oppas of je moeder die je 100 vragen/foto’s per WhatsApp stuurt… Of eigen schema’s die worden aangehouden. Achteraf gezien natuurlijk allemaal niet zo erg, maar op dat moment is het knap irritant.

3. Iedere moeder maakt dezelfde dingen door

In Workin’ Moms gaan ze naar een soort mom circle, iets wat je hier ook steeds meer ziet. Tijdens zo’n ‘bijeenkomst’ worden alledaagse onderwerpen besproken op het gebied van moederschap. Hilarisch, want er zitten zoveel herkenbare situaties in.

4. Je hormonen hebben geen idee wat ze aan het doen zijn

Eh, geen gevoelens meer voor m’n eigen partner? Een knappe collega op werk? What is happening? No worries, dit komt allemaal weer goed. Althans, meestal. Kinderen kunnen de aarde aardig doen schudden, maar vaak is dit maar een periode.

5. Please have soms fun!

Poor yourself a good glass of wine als je het even niet meer ziet zitten. Iedere moeder (en vader uiteraard), maakt een ontwikkeling door. Iedere moeder. Na één, twee of zelfs tien kinderen. Enerzijds is het helemaal niet gek om deze reis serieus te nemen. Anderzijds doen we allemaal maar wat. En soms is er geen touw aan vast te knopen. Dan is fijn het beste medicijn. Werkend of niet werkend.

Bekijk hier de trailer

Foto via Popsugar

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *