Stephanie van The Mompany stuurde een foto van klei. Nee nee, niet de klei die allemaal op kleur gesorteerd is (waar we heel gelukkig van worden overigens), maar de klei die door de mini lekker bij elkaar geboetseerd is (iets minder gelukkig). Ofwel; error. OCD. Daarom bedachten we een lijstje (lekker ouderwets): 10 dingen waar moeders een error van krijgen. Oh, en kom vooral zelf met suggesties!

LEES OOK: The New Sleepcoach: 'Waarom ontstaat er een bedtime battle?'

1. Klei door elkaar mengen

Leuk hè, die lieve kleurtjes klei in verschillende potjes. Satisfying. Totdat... Juist, je kleine draak het maar wat leuk vindt om er één grote bal van te maken. IEHK!

2. Eén puzzelstukje dat mist

'Mam, zullen we een puzzel maken?' Enig idee. En dan mist er net één stuk. Kan heel goed zijn dat het ergens in een speelgoedmand ronddwaalde en je dacht 'och doe ik toch niks mee, ik gooi het weg'.

3. Lekker net gedoucht...

Plus schone pyjama aan. En dan toch nog even iets eten, dan wel stiekem. Het liefst is wat enorme vlekken maakt. Bosbessen ofzo. Chocola, ook goed. Dag schone pyjama.

4. Hele huis schoon en dan...

Komt je kind aangewandeld met een croissantje. Pak de stofzuiger er maar weer bij.

5. Een speelgoeditem dat geluid maakt, maar...

Waarvan de batterij bijna leeg is. Speelgoed met geluid is al intens op zich. Laat staan als er een geluid van een valse kraai uit komt.

6. Tanden willen poetsen bij je kind, maar je kind hier geen zin in heeft

We snappen het hè. Heel goed zelfs. We hebben zelf ook niet altijd zin in bepaalde dingen. Maar, come on. Dat wegrennen, daar word je dus helemaal temmes van.

7. Uitgebreid koken, waarna...

Je kind zegt: 'Bah, dat lust ik niet'. Error!

8. Weten dat het koud is buiten, maar je kind een jas weigert

Tja, moederschap is loslaten toch. Hij of zij komt er snel genoeg achter of het echt zo warm is als 'ie denkt.

9. Zeggen dat de baby slaapt, dus of je oudste even stil wil zijn, maar...

Dit opvangt als 'nog harder praten, yay!'. Baby wakker. Grrr...

10. Over 5 minuten avondeten, en dan toch zeuren om een boterham met pindakaas

Nee lieverd, we gaan over 5 minuten eten. Kijk, ik giet nu al de pasta af! 'Neeee ik heb nu trek in een boterham met pindakaas.'

Opvoeden is niet gemakkelijk, we doen allemaal maar wat. Of je nu toegeeft of duidelijke grenzen stelt, soms weet je het ook gewoon even niet.

LEES OOK: Dé mom bag met opbergmogelijkheden